Active Beauty
Túrófelfújt rebarbarával

Áprilisban kezdődik a rebarbaraszezon – alig várjuk!

Túrófelfújt rebarbarával

Sok sav, sok C-vitamin és egy nagyszerű ízélmény – ennek a felfújtnak a lelke az év első rebarbarája.

A rebarbara a szegfűvirágúak rendjébe tartozik, és általában desszertként fogyasztunk, hiszen íze egyszerre savanykás és édeskés – és amúgy rengeteg C-vitamint tartalmaz. Szezonja áprilistól nyár közepéig tart.

Hozzávalók 4 személyre: Topfenauflauf mit Rhabarber

  • 100 g vaj
  • 3 tojás
  • 100 g cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 500 g túró
  • 80 g búzadara
  • 1 teáskanál sóütőpor
  • egy kis gyümölcslé vagy tej
  • 1 kg rebarbara (vagy ízlés szerint más gyümölcs)
  • vaj és zsemlemorzsa a forma kikenéséhez

Elkészítés:

  1. 
Egy felfújtformát kenjen ki vajjal, az alját szórja meg zsemlemorzsával. Olvassza meg a vajat és hagyja kihűlni. A tojásokat válassza szét és a 3 sárgáját, a cukrot, a vaníliás cukrot és a túrót keverje a vajhoz. Adja hozzá a búzadarát és a sütőport, keverje jól el. Adjon hozzá annyi tejet vagy gyümölcslét, hogy hígabb állagú legyen és könnyű legyen keverni. Verje fel a 3 tojásfehérjét és forgassa a masszához.
  2. A rebarbarát (vagy más gyümölcsöt) vágja közepes darabokra. Öntsön egy réteg tésztát a kikent formába, aztán terítse el rajta az összevágott rebarbara- vagy gyümölcsdarabokat, végül fedje be a maradék tésztával és simítsa el szépen a tetejét.
  3. 180 fokon süsse alsó felső sütésen 45 percig. Ha fagyasztott gyümölcsöt használ, akkor a sütési idő megnövekedhet 1 órára. A felfújt akkor jó, ha a közepe megemelkedett, azaz feljött.

Tipp: Ha más gyümölcsöt, (fagyasztott) bogyós gyümölcsöt, kompótot vagy lekvárt tesz a felfújtba, a cukor mennyiségét igazítsa a gyümölcs savasságához.

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés