Puff!
Sokoldalú popcorn házilag
Klasszikusan sóval, csokoládéba mártva, karamellel ízesítve vagy fokhagymával fűszerezve: fedezzük fel újra a popcornt.
Éljen a nasi-klasszikus: lehetséges, hogy akár már az amerikai őslakosok is kipattogtattak pár kukoricaszemet. Az 1920-as évek jelentették az áttörést a pattogatott kukorica számára, ugyanis ekkor vált a mozik sztenderd csemegéjévé. Máig megőrizte ezt a profilját, viszont a popcornnak manapság már számtalan variációja létezik. És a legjobb benne: otthon is könnyen elkészíthetjük – tökéletes harapnivaló a házimozizáshoz.
Tipp: Popcornnal muffinok és torták tetejét is díszíthetjük. Sőt akár ropogós levesbetétnek is kiváló!
Alaprecept minden variációhoz
- 1 ek. dmBio kókuszolaj
- 75 g Heimatgut bio pattogtatnivaló kukorica
- só, ízlés szerint
- Tegyük a kókuszzsírt a kukoricával együtt egy edénybe, és tegyünk rá fedőt.
- Közepes lángos, állandó keverés mellett hevítsük addig, míg az összes szem ki nem pattog.
- Aki natúran szeretné elropogtatni, tálalás előtt még meghintheti egy kis sóval.
Fokhagyma & fűszernövények
- 60 g vaj
- 1/2 fokhagymagerezd
- 2 ek. apróra vágott fűszernövény, tetszés szerint
- só, bors ízlés szerint
- Olvasszuk meg a vajat egy lábasban, keverjük hozzá a fűszernövényeket és az átpasszírozott fokhagymát, majd pedig ízesítsük sóval, borssal.
- Öntsük a meleg popcornra, és keverjük jól össze vele.
Karamell & chai
- 80 ml víz
- 2 dmBio klasszikus chai tea filter
- 225 g dmBio nyers nádcukor
- 2 tk. vaj
- 1 tk. Herbaria fahéj fűszer*
- 1/2 tk. dmBio borkő sütőpor
- Öntsük a kész popcornt egy nagy tálba.
- Forraljuk fel a vizet egy lábasban, és hagyjuk a filtereket ázni benne 5-8 percig.
- Vegyük ki a filtereket, és keverjük hozzá a cukrot, a vajat és a fahéjat. Állandó keverés mellett addig főzzük, amíg az összetevőkből karamell képződik.
- Adjuk hozzá a sütőport, és keverjük habosra.
- Öntsük a karamellt a popcornra, és keverjük jól össze.
Tipp: A popcorn a legízletesebb a klasszikus kartondobozkából elcsipegetve. Ezt ezzel a sablonnal Ön is könnyedén elkészítheti. Egyszerűen csak nyomtassa ki, vágja ki és ragassza össze.
Kétféle csokoládéval
- 50 g dmBio finom étcsokoládé 70 % kakaótartalommal
- 50 g dmBio fehér csokoládé mákkal
- 1 csipet só
- A kész popcornt oszlassuk el egy sütőpapírral bélelt tepsin.
- Tegyük a fehér és az étcsokoládét egy-egy edénybe, és állandó keverés mellett olvasszuk fel őket.
- Egy kanál segítségével locsoljuk meg a popcornt az olvasztott csokoládékkal, majd hagyjuk hűlni, míg a csokoládé megdermed.
- Törjük kis darabokra a csokis popcornt és tálaljuk.
Pink popcorn
- 200 g porcukor
- pink színű folyékony ételfesték
- A kész popcornt oszlassuk el egy sütőpapírral bélelt tepsin.
- Keverjük össze a porcukort 3 ek. vízzel, és adjunk hozzá 1-2 csepp ételfestéket (minél több festéket teszünk bele, annál intenzívebb színű elesz a végeredmény).
- A cukros masszát alaposan keverjük össze a popcornnal.
- Hagyjuk 1-2 órán keresztül a tepsin száradni.
Kész popcorn – csak most kicsit másképp
A kukorica nemcsak hogy minden ízhez illik, hanem még több formában is létezik.
- Hosszúkás. A Gusto bio kukorica snackje a kukoricát légies kukoricapehely formába “csomagolta“. Ebből egy darab se fog az autóban repkedni.
- Lapos. A dmBio cukrozatlan kukoricapelyhét fogyaszthatjuk reggeliként tejjel felöntve, vagy akár panír formájában, illeve édes péksüteményekre is kerülhet belőle díszítésnek.
- Kerek. A dmBio kukoricatallérjai úti csemegének is kiválóak. A kukoricán kívül csupán egy leheletnyi tengeri sót tartalmaznak.