Menü

Pasinak parfümöt?

Így találd meg számára a tökéletes illatot!

Home » Szépség » Pasinak parfümöt? - 11.2018

A legtöbben, akik nőként próbálkoztunk már parfümöt venni egy férfinak, valószínűleg szembesültünk azzal, hogy talán mégsem értünk annyira a uras illatokhoz, mint gondoltuk. Hogy egy kicsit megkönnyítsük a dolgot a közeledő ajándékvásárlási maraton előtt, összeszedtünk pár tippet arra, hogyan is érdemes pasiknak parfümöt választani.

Milyen az életmódja?

Ahogyan valószínűleg mi sem nagymamánk vagy tinilányunk, de még csak nem is barátnőnk védjegyillatára esküszünk a mindennapok során, úgy természetesen a férfiak preferenciái között is hatalmas különbségek vannak. Az egyik legjelentősebb eltérést az életmód terén tapasztalhatjuk: nem ugyanarra az illatélményre vágyik egy sportos pasi, egy határozott üzletember és egy érett apuka. Az atletikus, aktív egyéniségeknek általában a citrusos frissességet sugárzó illatok jönnek be, míg a nyugodtabbak sokszor kedvelik a kissé fűszeres, fás illatokat. A munkahely is meghatározó lehet parfümválasztás szempontjából, hiszen míg egy vállalati tárgyaláson valószínűleg magabiztosságot szeretne sugározni valaki, addig egy kórházi vagy iskolai környezetbe nem annyira illenek az erős, meghatározó aromák.

SZÉPSÉGÁPOLÁS FÉRFIAKNAK: PILLANATOK ALATT JÓL ÉREZHETI MAGÁT!

Életkornak megfelelő

Míg mi, nők, hajlamosabbak vagyunk egy kis kísérletezésre a vadabb és nyugodtabb illatvilágok között, a férfiak általában elég határozottak abban, hogy negyven évesen nem Justin Bieberként szeretnének már hódítani. Fordítva is igaz persze, hiszen az is mókás lenne, ha huszonéves testvérünk vagy tini fiúgyermekünk egy sokat megélt középkorú üzletemberre emlékeztető illatot árasztana. Gondoljuk át, milyen korosztályba tartozik, akit ajándékozni készülünk, és vajon milyen célra fogja használni az illatot, amelyet adunk neki. A tizenévesek és húszas éveik elején járó fiúk legfőbb célja valószínűleg még az ellenkező nem figyelmének felkeltése vagy a divatkövetés – például egy híresség által újonnan kiadott illattal –, az idősebb korosztályoknak azonban már egészen más is lehet.

TÉLI PARFÜM KVÍZ

Alkalomhoz illő

Milyen gyakran visel parfümöt? Hova fogja viselni? Váltogatja az illatait, vagy egyet visel minden nap? Csak pár kérdés, amelyek felmerülhetnek még bennünk a végső választás előtt. Ha ajándékozottunkról tudjuk, hogy több parfümmel is rendelkezik, esetleg váltogatni szokta illatait a különböző alkalmak között – mást használ a munkahelyre, mást egy randevúra, és egy harmadikat a színházba –, próbáljuk magunkban kijelölni, mi melyik alkalomra is keressük neki a parfümöt, ez közelebb visz a tökéletes választáshoz. Egy erősebb, fűszeres illatvilág például könnyedén elképzelhető valamilyen esti programhoz, mindennapi, munkahelyi viseletként viszont már nem annyira. Ha valaki ugyanazt az illatot hordja mindenhova, jobb, ha biztosra megyünk, és inkább a kissé enyhébb, természetességet sugárzó parfümök között válogatunk.

A TE PARFÜMÖD MEDDIG ILLATOZIK?

Van párja?

Ha nem saját kedvesünknek, hanem egy barátnak, családtagnak szeretnénk parfümöt ajándékozni, ne felejtsük el a párját sem. Egyrészt, ha mindenkinek jót akarunk, akkor kikérhetjük az ő véleményét is, másrészt, ha például baráti vagy rokoni párhoz megyünk, nagyszerű ötlet lehet a hölgynek is illatot adni ajándékba, hiszen egy kívül-belül gyönyörű parfümmel igazán nagy örömet szerezhetünk.

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk