Active Beauty
Parmezános quinoa tofuval

Tele a tányér, tele a has

Parmezános quinoa tofuval

Tele hassal a nap is sokkal jobban kezdődik! Éppen ezért a brunchon nem csak zabkását és tojásételeket kínálhatunk, itt a quinoa is!

Elkészítési idő: 30 perc

Hozzávalók 2 személyre:

  • 150 g quinoa
  • 150 g tofu
  • 2 evőkanál napraforgómagolaj
  • 1 evőkanál zöldségleves
  • 12 koktélparadicsom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 5 evőkanál parmezán
  • friss bazsalikom
  • bors

Elkészítés:

  1. A quinoát mossa meg és kb. 2 és félszer annyi vízben és a zöldséglevessel főzze 15 percig.
  2. Mossa meg és felezze el a koktélparadicsomokat. A bazsalikomot és a fokhagymát vágja apróra. A tofut vágja 1 cm-s kockákra. Forrósítsa fel egy serpenyőben a napraforgóolajat, és pirítsa benne kb. 5 percig a tofut és a fokhagymát.
  3. Végül adja hozzá a félbevágott paradicsomokat és párolja további 5–7 percig. Ízesítse egy kis sóval és borssal.
  4. A quinoát alaposan csepegtesse le és tartsa melegen. Egy villával keverje hozzá a bazsalikomot és a reszelt parmezánt, majd adja hozzá a paradicsomos-fokhagymás-tofus keveréket.

MentésMentés

MentésMentés