Active Beauty
Narancs/piskóta/ vanília

Téli csodaország a tányéron

Narancs/piskóta/ vanília

Marianus von Hörsten fenntartható csúcsgasztro­ nómiát mutat be, melyet komolyabb ráfordítás nélkül a saját konyhánkban is megvalósíthatunk.

Elkészítési idő: 35 perc plusz 1 óra

Hozzávalók 4 személyre:

A narancstiramisuhoz:

  • 12 narancs
  • 30 g dmBio akácméz
  • 1 bio citrom
  • 350 g mascarpone
  • 200 g görög joghurt (10% zsírtartalmú)
  • 50 ml dmBio tartós alpesi tej
  • 40 g porcukor
  • 1 késhegynyi dmBio őrölt Bourbon vanília
  • 1 csomag babapiskóta (400 g)

Elkészítés:

  1. Hámozzuk meg a narancsokat úgy, hogy a fehér rész is lejöjjön róluk. Vágjuk ki a gyümölcs húsát a hártyák közül, közben a levet gyűjtsük össze egy tálban. A gyümölcs héját jól nyomkodjuk ki. A levet ízesítsük a mézzel. A gyümölcshúst tegyük félre.
  2. Mossuk meg a citromokat forró vízben, és szárítsuk meg őket, a héjukat finoman reszeljük le, majd pedig facsarjuk ki a levüket. A héjat és a levet keverjük a mascarponéval, a joghurttal, a tejjel, a porcukorral és a vaníliával sima krémmé.
  3. Mindent rétegezzünk egy lapos formába (25×15 cm). Az alját rakjuk ki a babapiskótákkal. Erre öntsük a narancslé felét, tegyük rá a narancsfiléket és a mascarponés krémet. Ismételjük meg ezt még egyszer. Tegyük a desszertet 1 órára a hűtőszekrénybe.
  4. Kanalazzuk ki a tiramisut a formából, osszuk el a tányérokon vagy a tálkákban.

BARACK-KÖRTE-BERKENYE PAVLOVA-TORTA