Téli csodaország a tányéron
Narancs/piskóta/ vanília
Marianus von Hörsten fenntartható csúcsgasztro nómiát mutat be, melyet komolyabb ráfordítás nélkül a saját konyhánkban is megvalósíthatunk.
Elkészítési idő: 35 perc plusz 1 óra
Hozzávalók 4 személyre:
A narancstiramisuhoz:
- 12 narancs
- 30 g dmBio akácméz
- 1 bio citrom
- 350 g mascarpone
- 200 g görög joghurt (10% zsírtartalmú)
- 50 ml dmBio tartós alpesi tej
- 40 g porcukor
- 1 késhegynyi dmBio őrölt Bourbon vanília
- 1 csomag babapiskóta (400 g)
Elkészítés:
- Hámozzuk meg a narancsokat úgy, hogy a fehér rész is lejöjjön róluk. Vágjuk ki a gyümölcs húsát a hártyák közül, közben a levet gyűjtsük össze egy tálban. A gyümölcs héját jól nyomkodjuk ki. A levet ízesítsük a mézzel. A gyümölcshúst tegyük félre.
- Mossuk meg a citromokat forró vízben, és szárítsuk meg őket, a héjukat finoman reszeljük le, majd pedig facsarjuk ki a levüket. A héjat és a levet keverjük a mascarponéval, a joghurttal, a tejjel, a porcukorral és a vaníliával sima krémmé.
- Mindent rétegezzünk egy lapos formába (25×15 cm). Az alját rakjuk ki a babapiskótákkal. Erre öntsük a narancslé felét, tegyük rá a narancsfiléket és a mascarponés krémet. Ismételjük meg ezt még egyszer. Tegyük a desszertet 1 órára a hűtőszekrénybe.
- Kanalazzuk ki a tiramisut a formából, osszuk el a tányérokon vagy a tálkákban.