Menü

Mogyorós granola almaszeletekkel

Remek napindító

Home » Gasztro és Sport » Receptek » Mogyorós granola almaszeletekkel - 09.2019

Hozzávalók egy tepsi granolához:

  • 60g kókuszolaj
  • 100g méz
  • 1⁄2 narancs leve
  • 1⁄2 tk. fahéj
  • 300 g zabpehely
  • 50 g szezámmag
  • 20 g kókuszpehely
  • 120 g mogyoró
  • 50 g szárított almaszelet

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, alsó-felső sütés funkción.
  2. Keverjük össze egy tálban a folyékony kókuszolajat, a mézet és a narancslevet. Adjuk hozzá a fahéjat. Egy másik tálkában elegyítsük el a zabpelyhet a szezámmaggal, a kókuszpehellyel, valamint a mogyoróval.
  3. Keverjük össze alaposan a folyékony és a száraz hozzávalókat. Kenjük a masszát egy sütőpapírral bélelt tepsire, és süssük az előmelegített sütőben 20–25 perc alatt aranybarnára. A müzlit 10 percenként keverjük át, és figyeljünk, hogy ne égjen meg.
  4. Tördeljük szét az almakarikákat kis darabokra. Vegyük ki a sütőből a müzlit, és keverjük össze az almadarabkákkal.

BARACK-KÖRTE-BERKENYE PAVLOVA-TORTA

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk