Menü

Ön milyen pózban alszik?

Tudja meg, hogy árt-e vele az egészségének!

Home » Életmód » Ön milyen pózban alszik? - 11.2017

Az alvás nagyon fontos. A pihentető alvás még inkább. Mégis van, hogy sokszor úgy kelünk fel, mintha agyonvertek volna minket. Ez azért lehetséges, mert bizonyos alvási pozíciók segítenek egyes egészségügyi problémákon, míg más pózok éppen előidézik azokat. Árulja el, milyen pózban alszik, és alább már meg is találhatja az adott alvási pozíció előnyeit és hátrányait.

Az oldalt fekvés
Az emberek több mint fele alszik így, vagy legalábbis merül álomba ebben a pózban.
Miért jó?
Az oldalt fekvés segíthet a horkolás megszüntetésében, illetve serkenti a véráramlást – utóbbi a várandósság idején nagyon fontos.
Miért rossz?
Az oldalt fekvés által az arcunk a párnához préselődik, ez pedig ráncok kialakulásához vezethet.

TIPPEK A KÖNNYŰ ELALVÁSÉRT

A hason fekvés
Az emberek egytizede alszik így, vagy legalábbis merül álomba ebben a pózban.
Miért rossz?
A hason fekvésnek leginkább csak hátrányai vannak… Belső szerveink összenyomódhatnak, ezáltal pedig lelassul az emésztés. Nehéz megtalálni a gerinc számára pihentető pozíciót, ráadásul így nyomás nehezedik az izületekre is. A nyak pedig természetellenesen kicsavarodik, ami nyaki fájdalomhoz vezethet.

A magzatpóz
A magzatpózban való alvás sokban hasonlít az oldalt fekvéshez, és rendkívül népszerű alvási pozíció! Ennek ellenére azért sok különbség is van…
Miért rossz?
A felhúzott lábak és a görbített hát, illetve nyak izületi problémákhoz vezethet. A magzatpóznak továbbá hátránya, hogy korlátozhatja a hasi légzést.
Hogyan lehet jobb?
Ha egy párnát teszünk a lábaink közé, akkor korrigálhatjuk a rossz tartást magzatpózban.

8 OK AZ ÁLLANDÓ FÁRADTSÁGÉRZET MÖGÖTT

A háton fekvés
Az emberek egyötöde alszik így, vagy legalábbis merül álomba ebben a pózban.
Miért jó?
A háton fekvés egy olyan természetes pozíció, amely segít megelőzni a nyak- és a hátfájdalom kialakulását. Ez a póz továbbá a refluxszal és más gyomorpanaszokkal élők számára is hasznos, hiszen a kellemetlen tünetek enyhíthetők azáltal, hogy a fej magasabban van, mint a gyomor.
Miért rossz?
A horkolás veszélye ebben az alvási pózban a legmagasabb.

MentésMentés

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk