Menü

Milyen pózban alszik a kutyus?

Ezt mondja el róla!

Home » Család » Kiskedvencek » Milyen pózban alszik a kutyus? - 10.2018

Kis kedvenceinket sokszor családtagként kezeljük, és jobban nem is tehetnénk, hiszen ők is olyan egyedülállók és különlegesek, mint bármilyen ember. Sőt, még személyiségük is hasonlóan változatos. Ezt pedig akár alvás közbeni pozíciójukból is megismerhetjük kicsit jobban. Nézzük, mit jelent kiskutyánk égbe dobott lába, oldalra dőlt teste vagy elnyúlt végtagjai.

Szuperkutya

A szuperkutya az egyik legimádnivalóbb pozíció, amelyet egy blöki felvehet, amikor a ’tollasbálba’ készül. A hason fekvő, végtagjait a szélrózsa minden irányába elnyújtó kutyus, bár fölöttébb nyugodtnak és kimerültnek tűnhet, mégsem az. Ez a négylábú ugyanis mindenre készen áll. Ha tehetné, egész nap csak játszana és futkározna, sőt, azért is választotta ezt a pihenő-testtartást, hogy a lehető leggyorsabban ugorhasson lábra, amikor felébred.

KIS AJÁNDÉKOK NÉGYLÁBÚ KEDVENCEINKNEK

Kutya-csiga

Az összekuporodott, kakaóscsigára vagy fánkra hasonlító kutyus alvás közben igyekszik minél több hőt megőrizni az éjszaka alatt, és kizárni a körülötte zajló eseményeket. Azonban kedvencünket nem csak ez viheti rá a tekeredésre. A legkedvesebb, leggyengédebb természetű kutyusuk ugyanis általában minden külső ok nélkül is ezt a pozíciót választják.

 

 

Őrült lábak

Az égbe dobott, összevissza álló lábak igencsak vicces látványt nyújtanak, emellett pedig azt jelzik, hogy állatkánk igazán kényelmes a saját bőrében, megbízik a körülötte lévőkben, és nagyon jól érzi magát ott, ahol van. Az őrült pozíciókban alvó kutyus nyitott és nyugodt, nagyon barátságos természetű.

Oldalra dőlve

Ha kutyuskánk oldalán fekve szunnyad el, miközben lábait előre nyújtja, biztosak lehetünk benne, hogy őt aztán nehéz felidegesíteni. Az ilyen kutyák a legnyugodtabbak közé tartoznak, lazák és alkalmazkodók, barátságosak más emberekkel és kutyákkal egyaránt, és szinte bárhol jól érzik magukat. Közvetlen környezetüket pedig nagyon szeretik, és megbíznak az ott élőkben.

HÁZIÁLLATOK ÉS ÚJSZÜLÖTTEK

A bekuckózó

Nagyon édes, szívmelengető látványt nyújtanak az olyan kutyusok, akik takarókkal, párnákkal, ruhákkal szeretnek aludni, belebújnak, vagy hozzábújnak valami finom puhához, amikor elérkezik az alvásidő. Ők általában a gyengéd lelkek, akiknek sok-sok szeretetre és biztonságra van szükségük. A takarók és párnák nagyon jól jöhetnek akkor is, ha egy nyugtalan, félénkebb kutyust szeretnénk álomra bírni.

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk