Menü

Mi mindenre jó a banánhéj?

9 meglepő alkalmazási mód

Home » Szépség » Mi mindenre jó a banánhéj? - 08.2017

Azt tudjuk, hogy a banán milyen egészséges, hiszen rengeteg B6- és B12-vitamint tartalmaz, továbbá magnézium- és káliumtartalma is magas. De hogy mire jó a banánhéj? Jó egyáltalán bármire? Hát még mennyi mindenre! Mielőtt kidobja a kukába, olvassa el, mennyi áldásos hatása van!

Fehér fogak
Egy héten keresztül minden nap dörzsöljük át fogainkat banánhéjjal, nagyjából egy percig. Hét nap eltelte után szemmel látható lesz, hogy fogaink fehérebbek lettek anélkül, hogy vagyonokat költöttünk volna professzionális fogfehérítésre.

Viszlát, pattanások!
Egyszerűen csak masszírozzuk minden nap öt percen keresztül az arcunkat vagy a problémás bőrfelszínt banánhéjjal. Az eredmény már egy hét után is látványos: a banánhéjas masszázstól a pattanások tényleg eltűnnek.

Halványabb ráncok
A banánhéj segít, hogy bőrünk hidratáltabb, ezáltal pedig simább és feszesebb legyen. Az összezúzott banánhéjhoz adjuk hozzá egy tojás sárgáját, majd ezt a keveréket vigyük fel az arcunkra. Öt perc elteltével mossuk le alaposan langyos vízzel.

Szemölcs volt, nincs
A banánhéj a szemölcsök eltüntetésére is hatékonyan bevethető! Csak dörzsöljük be vele az érintett bőrfelületet vagy hagyjuk rajta a banánhéjat akár egy éjszakán át is.

A banánhéj számos problémára nyújt tökéletes és egyszerű megoldást.

Együk meg!
Bizony, a banánnak a héja is fogyasztható. Számtalan szuper indiai receptet találhatunk, amelyben banánhéj is van!

Fájdalomcsillapító helyett
Tegyük a banánhéjat közvetlenül a sajgó testrészre, hagyjuk ott harminc percig – körülbelül ennyi idő alatt tudja megszüntetni vagy enyhíteni a fájdalmat.

Gyógyír szúnyogcsípésre
Dörzsöljük banánhéjjal a szúnyogcsípést, és pillanatokon belül elmúlik a viszketés és a fájdalom!

Pikkelysömörre is
Egyszerűen csak tegyük a banánhéjat az érintett bőrfelületre. A banánhéj segít feltölteni a bőrt nedvességgel és csökkenteni a viszketést, ezáltal pedig enyhíti a pikkelysömör kínzó tüneteit.

Ragyogó bőrben
Töröljük át banánhéjjal a cipőnket, a bőrtáskánkat vagy az ezüstöket, ha azt szeretnénk, hogy fényesebbek legyenek.

Mentés

Mentés

Mire figyeljen?
  1. A legjobb eredmény érdekében mindig friss banánhéjat használjon.
  2. A meghámozott banánt ne tárolja sokáig, inkább fogyassza el rögtön. A héjra ugyanez vonatkozik, a legjobb, ha azonnal felhasználja.
  3. A banánokat tartsa hűvös, száraz helyen – távol a közvetlen napsugárzástól.
  4. Ne tárolja a banánhéjat mélyhűtőben.
Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk