Menü

Melyik dezodor a legmegfelelőbb számomra?

Izzasztó kérdések

Home » Szépség » Szépségápolás » Melyik dezodor a legmegfelelőbb számomra? - 07.2017

Melyik dezodor a legmegfelelőbb számomra? Már csupán a különböző formák és textúrák választékának látványától is legördülhet pár verejtékcsepp a homlokunkon. Ezért gyűjtöttük ide össze az összes lehetséges metódust, melyek segítségével illatozhatunk egész nyáron.

Hogy mire is hivatottak a dezodorok, az már a szó eredetéből is kiderül. A „deodorant” annyit jelent latinul, mint „szagtalanító”. A „szagtalanítás”-ra több módszer is kínálkozik. Testünk hőmérséklet-szabályozó tevékenységének szerves része az izzadás. Már pusztán a bőrfelületen végbemenő folyadék-elpárologtatás is lehűti a szervezetet. A verejték alapvetően szagtalan. A tipikus illatjegyek, melyeket sokszor orrfacsarónak érzünk, a bőrön megtelepedett baktériumok lebomlásának az eredményei. Ezekkel a baktériumokkal száll harcba a dezodor.

A dezodoroknak alapvetően három fajtáját különböztetjük meg: egyrészről vannak azok a fajták, melyek az izzadságszagot illat- és más hatóanyagok (pl. só vagy éteri olajok) segítségével semlegesítik vagy elnyomják, másrészről pedig vannak azok, melyek a baktériumok szaporodását gátolják. A sort az „antitranspirant” termékek zárják, melyek eltömítik a verejtékmirigyeket, ezáltal megakadályozva azt, hogy az izzadság távozhasson.

A megfelelő deó kiválasztása egyáltalán nem egyszerű feladat. Spray vagy golyós dezodor, stick vagy krém formátum, zselé vagy kristálysó, deó vagy izzadásgátló? Természetes vagy kémiailag előállított? Illatos vagy illatmentes? Alumíniumsókat tartalmazó, melyeket manapság rákkeltő hatásuk miatt támadnak, vagy az ettől mentes? Vagy inkább egy alternatív megoldás mellett döntene?

Deókat kaphatunk rengeteg formában és textúrában, valamint különböző hatásmechanizmussal. A active beauty magazinban egy útmutatót talál, amivel kitalálhat a deólabirintusból. Ennek segítségével egész biztosan megtalálja az Ön számára legmegfelelőbb terméket.

Tippek izzadás ellen

1: a rendszeres zuhanyzás még mindig a leghatékonyabb fegyver a kellemetlen szagok ellen.

2: a sport vagy a rendszeres szaunalátogatás edzik a test természetes hűtőrendszerét, ezáltal csökken a nyugalmi állapotban való verejtékezés.

3: a megfelelő ruházat – kerülje a szintetikus anyagokat, válasszon inkább természetes anyagból készült ruhadarabokat (pamut, vászon, gyapjú). Jóllehet ezek magukba szívják az izzadságot, nem erősítik fel a kellemetlen szagokat.

4: nyáron válasszon inkább szellősebb, elsősorban világosabb ruhadarabokat. Minél sötétebb az anyag, annál jobban izzadunk alatta.

5: az izzadásserkentő különféle alkoholfélék és kávé helyett fogyasszon gyakrabban vizet és langyos teát.

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk