Menü

A legjobb tippek a megereszkedett szemhéjak ellen

Feszes tekintet

Home » Szépség » A legjobb tippek a megereszkedett szemhéjak ellen - 01.2021

Amikor a szemhéj mozgó része szinte vagy már egyáltalán nem látható, akkor ezt megereszkedett vagy lógó szemhéjnak nevezzük. A lógó szemhéjak gyakran genetikai jellegűek, és az életkorral összefüggő kollagénveszteség miatt csak a 30-as évek közepétől válnak észrevehetőbbé. De a stressz, az egészségtelen életmód és a túl sok napozás szintén negatív hatással van a szemhéjainkra, és felgyorsíthatja a bőr öregedését.

A lelógó szemhéjak miatt azonban ne ess kétségbe, mert néhány egyszerű trükkel a megereszkedés megakadályozható vagy gyorsan elrejthető.

Q10 – KELLESZ NEKÜNK

3 TRÜKK ARRA VONATKOZÓAN, HOGYAN LEHET ELKERÜLNI A SZEMHÉJAK MEGERESZKEDÉSÉT

A megelőzés jobb, mint az utógondozás

Legyünk őszinték: az közel sem igaz, hogy egy krém majd hipp-hopp eltünteti a ráncokat vagy a megereszkedett szemhéjakat. De a megelőzés segít, mert a ráncokhoz hasonlóan a feszesítő szemkrémek is hozzájárulhatnak a bőr rugalmasságának megőrzéséhez.

 

Sminktrükkök

Van néhány apró trükk, amit fogadj meg sminkeléskor:

  • Egy jó szemöldökforma csodákat tesz, minél magasabb és íveltebb, annál “nyitottabb” és nagyobb a szemhéj területe.
  • A korrektor nemcsak a sötét karikák ellen lehet hasznos. A szem vizuálisan megemelkedik, ha a szemöldökív legmagasabb pontja alá és a szem külső sarkaiban is alkalmazod.
  • Használj világos vagy csillogó szemhéjfestékeket a szem belső sarkában.
  • Ezután válassz sötét árnyalatot a szemhéj gyűrődéseihez, ez megnöveli a szemet és nagyobb mélységet kölcsönöz neki.
  • A felső szempillasor fölé húzz egy vékony vonalat szemceruzával, és kissé húzd fel a végét, hogy a szem hosszabb legyen.
  • Az erősen kifestett szempillák szép megjelenést kölcsönöznek. Annak érdekében, hogy a szempillaspirál nagyon rövid idő után ne folyjon le, jobb, ha vízálló szempillaspirált használsz.

9 PRAKTIKA A FESZESEBB BŐRÉRT

Masszázsok

A szakemberek által végzett arcmasszázs, különösen a nyirokmasszázs, csökkentheti a duzzanatot, mivel eltávolítja az összegyűlt folyadékot. Sokan esküsznek a masszázsgörgőkre is. Ha időt szeretnél megtakarítani, akár a szemkrém megfelelő alkalmazásával is változhatsz. A krémet mutatóujjaid segítségével vidd fel az orrnyeregtől egészen a szemöldökig. Ezután dobolással és enyhe nyomással dolgozd el a krémet.

Tipp: Még a fekete tea is csökkenti a duzzanatot a benne lévő tanninok révén. Egyszerűen áztass vattakorongokat hűtött fekete teába, és tedd a szemhéjakra 10 percre.

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk