Active Beauty
Marokkói glow bowl

Egy tál egészség

Marokkói glow bowl

Egy szép étel, ami minket is megszépít. Ez az étel nemcsak egy igazi soul-food, hanem tele van értékes összetevőkkel is. A quinoa sok aminosavat tartalmaz, ami a sejtek építőanyaga, és ami a megújulásukhoz is szükséges, valamint cinket, ami erősíti a hajat és a bőrt. A datolya kiváló magnézium- és káliumforrás, ami pozitívan hat a szívre. Ezenkívül természetes módon édesíti meg az ételeinket. A pisztácia pedig sok-sok antioxidánshoz juttatja a szervezetet.

Elkészítési idő: 20 perc recept 2 személyre:

Hozzávalók:

  • 1⁄2 lila hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kicsi répa
  • 1 bio narancs (ebből 1 tk. Héj és 1-2 ek. Lé)
  • 150 g dm bio quinoa
  • 2 db dm bio mag nélküli datolya
  • 1 tk. dm bio szűz kókuszzsír
  • 1 tk. római kömény
  • 1⁄2 tk. kurkuma fűszer
  • 300 ml víz
  • 1⁄2 tk. zöldségleves paszta
  • 2 ek. pirított pisztácia
  • 3 szár menta
  • 1 ek. bio szezámolaj
  • 500 g zöldséglevespasztához:
  • 400 g leveszöldség tetszés szerint (zeller, sárgarépa, petrezselyemgyökér)
  • 80 g naturmind himalaya kristálysó

Elkészítés

  1. Az alaplépasztához mossuk meg a zöldségeket, és daraboljuk fel. Tegyünk mindent egy erős konyhai aprítógépbe, és 30 másodperc alatt, a legmagasabb fokozaton aprítsuk fel benne. Ezt követően adjuk hozzá a sót, és 20–30 másodperc alatt keverjük hozzá a géppel közepes fokozaton.
  2. Hámozzuk meg a hagymát és a fokhagymát, és vágjuk finomra. Mossuk meg a sárgarépát, hámozzuk le és kockázzuk fel. Reszeljük le a narancs héját, és nyomjuk ki a levét. Alaposan öblítsük át a quinoát, a datolyát pedig vágjuk apróra.
  3. Hevítsük fel a kókuszolajat egy edényben. Pároljuk meg benne a hagymát. Adjuk hozzá a fokhagymát, a római köményt és a kurkumát, és mindet pirítsuk meg, hogy jól kihozzuk a fűszerek aromáját. Tegyük hozzá a répakockákat, és alaposan keverjük össze a fűszerekkel. Adjuk hozzá a quinoát és a datolyát, engedjük fel az egészet 300 ml vízzel, és oldjuk fel benne a zöldséglevespasztát. Forraljuk fel, majd főzzük 12–14 percig alacsony lángon.
  4. Eközben vágjuk durvára a pisztáciát, a mentaleveleket pedig csipegessük le a száráról. A szárát ugyancsak vágjuk fel apróra.
  5. Locsoljuk meg a quinoát a friss narancslével és a szezámolajjal, és szórjuk meg a friss mentával, annak szárával és az aprított pisztáciával.

Tipp: a zöldséglevespaszta a hűtőszekrényben 3-4 hónapig eltartható.

BARACK-KÖRTE-BERKENYE PAVLOVA-TORTA