Active Beauty
Mandulás palacsinták banánnal

A hasunknak és a szívünknek

Mandulás palacsinták banánnal

Elkészítési idő: kb. 20 perc

Hozzávalók 2 személyre:

  • 60 g mandulaliszt
  • 1 tk. borkő sütőpor
  • 50 ml mandulaital
  • 2 tk. kókuszzsír
  • 4 tk. juharszirup
  • 2 érett banán
  • 2 tojás
  • 4 ek. görög joghurt (vagy szójajoghurt)
  • ½ tk. fahéj
  • 1/8 tk. só

Elkészítés:

  1. Keverjük össze a mandulalisztet, a sütőport, a fahéjat és a sót egy tálban.
  2. Hámozzunk meg egy banánt, és nyomkodjuk szét egy villával, majd a tojásokkal és a mandulaitallal együtt keverjük hozzá a mandulalisztes keverékhez.
  3. Hevítsünk fel egy teflonserpenyőt közepes lángon, tegyünk bele 1 tk. kókuszzsírt, és adagonként süssük meg benne a tésztát: palacsintánként tegyünk kb. 1 ek. tésztát a serpenyőbe, és süssük legalább 2 percig, amíg a tészta barnára sül. Óvatosan fordítsuk meg a palacsintákat, nehogy szétessen tészta, majd a másik oldalukat is süssük 2 perc alatt aranybarnára.
  4. Szeleteljük fel a második banánt is, majd tálaljuk a palacsintákat a banánkarikákkal körítve, valamint a görög joghurttal és némi juharsziruppal megöntözve.