Menü

Kölesfelfújt

A kölesfelfújt hozzávalói egyszerűek, de nagyszerűek

Home » Gasztro és Sport » Kölesfelfújt - 03.2017

Ez a szenzációs kölesfelfújt sokak kedvencévé válhat. A kölesnek ugyanis megannyi pozitív tulajdonságát emlegetik, többek között azt is, hogy különösen sok ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaz. Ez a gabonaféle gluténmentes, könnyen emészthető és sokoldalúan elkészíthető.

A kölesfelfújt hozzávalói 4 személyre:
kölesfelfújt

  • 250 g köles
  • 1 csipet só
  • 3 tojás
  • 50 g cukor
  • vaníliás cukor
  • 50 g főzőcsokoládé
  • 1-2 alma
  • 5 evőkanál baracklekvár

Elkészítés:

  1. Vágjuk fel az almákat apró kockákra, a csokoládét aprítsuk fel.
  2. A kölest a csipet sóval főzzük meg kétszeres mennyiségű vízben, majd hűtsük ki. Válasszuk szét a tojásokat, a sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral keverjük habosra, a fehérjét verjük kemény habbá. A tojássárgakrémet keverjük a köleshez, majd óvatosan forgassuk hozzá a fehérjehabot is.
  3. A massza felét öntsük egy kizsírozott felfújtformába, erre szórjuk a csokoládét és az apró almadarabokat, és oszlassuk el rajta a lekvárt. Fedjük be a maradék kölesmasszával és 30 perc alatt légkeveréses sütőben 175 fokon süssük készre.

Kipróbálnál más receptet is? Akkor kattints IDE!

Mentés

Mentés

Mentés

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk