Menü

A legjobb karácsonyi filmek

Mit nézzünk az ünnepek alatt?

Home » Szabadidő » A legjobb karácsonyi filmek - 12.2016

Akár nagy pelyhekben hull a hó, akár száraz, hideg az idő, a legidillibb családi képhez is hozzátartozik, hogy kicsik és nagyok együtt nézik a szórakoztató karácsonyi filmeket. Jöjjenek hát az abszolút kedvenc karácsonyi filmek, és az idei év mozis kínálatából is adunk egy kis ízelítőt!

Télapu

Az 1994-es film azzal kezdődik, hogy az igazi Télapó megöregedett, s miután leesett egy háztetőről, teljesen alkalmatlanná vált a feladatai ellátására. Scott (Tim Allen), aki amúgy jelentősen közrejátszott a balesetben, a hidegben felveszi a Télapó kabátját, s ezzel mit sem sejtve aláírt egy szerződést, így mostantól fogva ő a Mikulás. A férfi, aki amúgy eddig komoly üzletember volt, akarata ellenére hatalmas pocakot és hosszú fehér szakállat növeszt, és hiába utálja a rénszarvasokat, kénytelen szánra szállni és kiosztani a gyerekek ajándékait.

A Grincs

16 évvel ezelőtt került a mozikba a szőrös, zöld és undok figura főszereplésével a film, amelyben a Grincs (Jim Carrey) a Kobakhegyen élt önkéntes száműzetésben. A varázslatos környéken ő volt az egyetlen, aki gyűlölte a karácsonyt. Cindy, egy aranyos kislány azonban úgy gondolta, nem helyénvaló, hogy a rosszindulatú szörnyeteg egyedül tölti a legcsodálatosabb ünnepet, így meghívja magukhoz ebédre. A balul elsült vendégjárás után aztán a Grincs ellopja a karácsonyt…

Karácsonyi filmek

Holiday

Bár 2006-ban még nem létezett Airbnb, és el sem tudtuk képzelni ezt a lakáscserés dolgot, a Cameron Diaz, Kate Winstlet és Jude Law főszereplésével készült film, mindannyiunk szívébe belopta magát. A sztori szerint két fiatal nő szíve egyszerre törik össze a világ két pontján, és az interneten egymásra akadnak. Miután kölcsönösen elsírják bánatukat, elhatározzák, hogy kipihenik megpróbáltatásaikat. Mivel az egyik Londonban, a másik pedig Los Angelesben él, kitalálják, hogy otthont cserélnek. A pasimentes karácsonyi vakáció azonban nem éppen a terveik szerint alakul.

Hivatali karácsony

A sztárparádés film december 8-án debütált a mozikban, annyit pedig garantálhatunk, hogy vicces pillanatokban nem lesz hiány! Jennifer Aniston alakítja a cég mogorva főnökét, aki megtiltja, hogy az alkalmazottak karácsonyi céges partit szervezzenek. Ám a beosztottak minden idők legfergetegesebb buliját hozzák össze, ahol folyik az alkohol, füstölnek a füves cigik, törnek a poharak és lángra gyúlnak a karácsonyfák… (Freeman Film)

Tapló Télapó 2.

Ha vevő volt az első rész humorára, a második sem fog csalódást okozni. A nemrég mozikba került filmben Willie (Billy Bob Thorton) még mindig ugyanaz az életunt, morcos szeszkazán, aki eddig volt, és még mindig simán rávehető egy eszement rablásra, amiből profitálhat. Ismét összeáll hát a sittről nemrég szabadult apró tettestársával, és velük tart az immár felnőtt korba lépő pufók kölyök is! És hogy igazán karácsonyi legyen a sztori, Willie újra télapójelmezt húz, és így kísérli meg kifosztani a jótékonysági szervezetet! (Freeman Film)

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk