Édes élvezet
Karácsonyi mézlikőr
A tökéletes ünnepi italok és ételek minden érzékszervünket elvarázsolják, mégis elég időt hagynak arra, ami karácsonykor igazából lényeges.
Hozzávalók 1 literhez:
- 350 g méz
- 1 vaníliarúd
- 1 rúd fahéj
- 2 szegfűszeg
- 1⁄4 tk. szerecsendió, frissen reszelve
- 1 csík bio narancshéj
- 500 ml vodka
KÓKUSZOS POLENTATORTA
Elkészítés:
- Öntsük a mézet 250 ml vízzel, a fűszerekkel és a narancshéjjal együtt egy lábasba, és hevítsük fel alacsony lángon. Főzzük 5 percig, majd vegyük le a tűzhelyről, és hagyjuk legalább 30 percet állni.
- A meleg változathoz: Szűrjük át a szirupot egy másik lábasba, és főzzük fel újra. Adjuk hozzá a vodkát, és hevítsük fel anélkül, hogy felforralnánk. Öntsük az italt hőálló pálinkás vagy likőrös poharakba.
- A hideg változathoz: A lehűtött szirupot egy szűrön átszűrve öntsük egy kifertőtlenített 1 literes üvegbe, majd adjuk hozzá a vodkát. Jól lezárva több hónapon át eltartható a mézlikőr. Ajándéknak is kiváló!