Active Beauty
Karácsonyi cantuccini Olaszországból

Kekszek a világ minden tájáról

Karácsonyi cantuccini Olaszországból

A közös sütögetés az advent egyik csúcspontja. A különböző országokból származó sütési ötletekkel pedig még a változatosság is garantált.

Hozzávalók 50 darabhoz:

  • 250 g liszt
  • 25 g kakaó
  • 1 tk. sütőpor
  • 2 tk. mézeskalács fűszerkeverék
  • 120 g barna cukor
  • 1 késhegynyi vaníliapor
  • 1 csipet só
  • 30 g vaj
  • 2 tojás
  • 1 bio narancs
  • 1 bio citrom
  • 75 g pisztácia
  • 75 g hámozott
  • mandula
  • porcukor a megszóráshoz

Elkészítés

  1. Dolgozzuk össze sima tésztává a lisztet, a kakaót, a sütőport, a mézeskalács fűszerkeveréket, a cukrot, a vaníliát, a sót, a vajat és a tojásokat. Reszeljük le a narancs és a citrom héját, vágjuk fel durvára a pisztáciát és a mandulát, majd ezeket is gyúrjuk a tésztához. Az elkészült tésztát tegyük fóliába tekerve 1 órára a hűtőszekrénybe.
  2. Ezt követően osszuk a tésztát 4 egyenlő nagyságú darabra, ezekből pedig formáljunk 30 cm hosszú rudakat, majd tegyük vissza ezeket a hűtőszekrénybe további 30 percre.
  3. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A tésztarolnikat fektessük egymástól kellő távolságra egy sütőpapírral bélelt tepsire, majd süssük elő 15 percig.
  4. Hagyjuk a tepsin kihűlni a cantuccinirudakat, majd egy recés késsel szeleteljük fel azokat, és süssük a darabokat további 8–10 percig.
  5. A készre sült cantucciniket hagyjuk egy süteményrácson teljesen kihűlni, majd alaposan szórjuk meg porcukorral.

BARACK-KÖRTE-BERKENYE PAVLOVA-TORTA