Menü

Kapunyitási pánik

Fiatalok életkezdési válsága

Home » Életmód » Karrier » Kapunyitási pánik - 12.2019

Kapunyitási pániknak nevezzük a fiatalok azon életszakaszát, amikor el kell köteleződniük valamilyen szakma vagy hivatás mellett, s ezzel nagyjából egy időben a párválasztás, családalapítás örömével és terhével is meg kell küzdeniük.

Mi is az a kapunyitási pánik?

A kapunyitási pánikban szenvedők olyan 25-35 év körüli emberek, akik nem találták még meg az útjukat, és nem tudják, hogy felsőoktatási tanulmányaik befejeztével mihez is kezdjenek, esetleg állandó kétség gyötri őket, hogy jól választottak-e.

Az első nagy pofont akkor kapják a fiatalok, amikor értékes diplomával, nyelvtudással a zsebükben, ambíciókkal felvértezve nekivágnak az álláskeresésnek. Ha sikerül elhelyezkedniük, világmegváltó terveikkel és önbizalommal telve tekintenek a munkahelyi kihívások elé. Néhány év elmúltával azonban, amikor már érzik a mókuskerék súlyát, csökkenni kezd a lelkesedésük.

EXTROVERTÁLT VS. INTROVERTÁLT SZEMÉLYISÉG

Egy-két év intenzív munkavégzést követően rájönnek, hogy sokkal többet vártak a felnőtt léttől, hiszen a dolgos hétköznapok szürkébbek, mint a média által sugallt csillogó világ. Úgy érzik, hogy kilátástalan a helyzetük, mert nincs helyes út: akárhogy is döntenek, biztosan lemaradnak valami sokkal értékesebbről, s ettől folyamatosan elégedetlennek, csalódottnak érzik magukat. Szeretnének sokkal érdekesebb életet élni, és sikereik ellenére alacsony önértékelés kínozza őket.

Mi az oka a kapunyitási pánik kialakulásának?

Oktatási rendszerünkre jellemző, hogy olyan életkorban kell pályát választani, amikor a legtöbb gyereknek még fogalma sincs róla, mivel szeretne később foglalkozni. A legtöbb iskolás számára ezért a szülei választanak szakmát.

Nagyon gyakori jelenség, hogy az első diploma megszerzésének ideje elhúzódik, mert a fiatal a tanulmányai végéhez közeledve elbizonytalanodik, mert rájön, hogy nem is azzal szeretne foglalkozni, amire képesítést szerzett. Mind a karriert építő fiatalok, mind a parkoló pályán pihenők egy csoportjára jellemző, hogy pár év munka után rájönnek, a kiválasztott munkaterület, szakma mégsem illik az egyéniségükhöz. Amikor ezzel szembesülnek, úgy érzik, elvesztek a céljaik, a perspektívájuk. Ilyenkor gyakran előfordul, hogy hátat fordítanak az eredetileg választott szakterületnek, és másutt akarják folytatni az életpályájukat, közben pedig megragadnak a keresés fázisánál. Folyamatos félelemben élnek, mert azt érzik, nem tudják teljesíteni, amit a környezetük elvár tőlük. A szorongató érzések pedig pánik tüneteket okoznak.

A SIKERES NŐK 4 KÖZÖS TULAJDONSÁGA

A lehetséges megoldás

Uniós felmérések bizonyítják, hogy a fiatalok többsége úgy próbál megküzdeni a kapunyitási pánikkal, hogy teljesen új munkaterületen próbálkozik, külföldre költözik vagy lakóhelyet vált. Bíznak benne ugyanis, az élet mást is tartogat számukra a kemény munkaórákon kívül.

Mint a legtöbb problémás helyzetben, itt is a megelőzés a leghatékonyabb eszköz. Nagymértékben csökkenthető a kapunyitási pánik megjelenésének veszélye, ha a fiataloknak sikerül megtalálniuk az érdeklődési körüknek megfelelő tevékenységi területet. Amikor valaki tizenévesen választhat, akkor rendszerint nem szempont a számára, hogy mekkora a választott terület társadalmi megbecsülése és a vele szerezhető bevételek. Ezekben az esetekben ellentét alakulhat ki a szülők és a fiatalok között, mert a rokonságot leginkább az egyes szakmák jól csengő nevei, a presztízs és az anyagi vonzatok motiválják, a fiatalt pedig saját vágyai. A szülőknek azonban előbb-utóbb be kell látniuk, hogy ha nem a fiatal elképzelései szerint választanak, akkor rosszul választanak.

Szerencsére a pályaválasztás nem egész életre szól, bármikor újra lehet gondolni, hogy mit szeretnénk igazán csinálni. Hiszen az ember változik, mint ahogy a körülmények, és a lehetőségek is. Az élethosszig tartó tanulás biztosítja mindenki számára, hogy változtasson, ha szükségét érzi. Érdemes olyan munkaterületet és munkahelyet keresni, ahol érvényesülni tudnak az elképzeléseink, és ahol szerepet kap saját önmegvalósítási törekvésünk is.

Az is sokat segíthet a kapunyitási pánik megelőzésében, ha jó kapcsolatot építünk a kollégákkal. A jó munkahelyi légkör és a barátságok mindig inspirálnak, és elviselhetőbbé teszik a hosszú munkanapokat. Segít megtalálni a helyünket az is, ha törekszünk egészében látni a cég működésének jellegzetességeit, hiszen ha látjuk az egészet, akkor nagyobb jelentőséget kap a részfeladat, és ha tudjuk, hogy bár látványra kicsi, mégis fontos feladatot végzünk, azt nagyobb örömmel tudjuk végezni.

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk