Menü

Így maradhatnak velünk a nyaralás emlékei

Utazásainkat idéző lakásdekorációk

Home » Szabadidő » Tippek és trükkök » Így maradhatnak velünk a nyaralás emlékei - 07.2019

Egész évben megőrizhetjük nyaralásaink hangulatát, ha utazásaink során tudatosan gyűjtjük a nyár emlékeit felidéző fotókat és apróságokat, melyekből aztán kedves dísztárgyat készülhetnek. Íme néhány ötlet hozzá.

Kreatív útinapló a falon

Fotókat, belépőjegyeket, poháralátétet és minden egyebet, ami a nyárra emlékeztet kollázsszerűen elrendezve, ragasztóval rögzítve beletehetünk egy mély, üveggel ellátott keretbe, vagy rátűzdelhetünk egy óriás parafatáblára. Válasszunk ki olyan tárgyakat, amelyek színben passzolnak otthonunk hangulatához, és távolról is jól érvényesülnek. Jöhet például egy térkép- vagy képeslap részlet, kisebb címletű bankjegy, vidám fotó és művészi képeslap is. A különlegesebb képek pedig akár poszterként vagy színes képkeretbe foglalva, a nappali fő ékeként is megállják a helyüket.

SZABADIDŐ-STRESSZ

Hűtőmágnes

A hűtőmágnesek sokkal jobban mutatnak, ha a hűtőajtó helyett a falon kapnak helyet egy keretbe foglalt fémfelületen, avantgárd, folyamatosan bővülő képként. Ha azonban a hagyományos megoldás mellett döntünk, hűtőmágnessé alakítható a kavics, a kagyló vagy a csigaház is, melynek csak a hátuljára kell erősíteni – pillanatragasztóval – egy mágneslapot, és már kész is az egyedi dísz.

Pólóból párnahuzat

Minden országban kapható olyan póló, melyen az „I love” felirat és az adott ország neve szerepel. Ha ezeket évről évre összegyűjtjük, a feliratokat kivágva és egy egyszínű huzatra varrva készíthetünk belőlük díszpárnahuzatot vagy patchwork hatású ágytakarót is.

3 NOSZVAJI SZÁLLÁSHELY, AMIT IMÁDUNK

Képkeret, díszváza, kopogtató és szélcsengő

A szép kavicsok és kagylók rendkívül dekoratív dísztárgyak lehetnek, akár képkeretként, akár önálló képként, de a fürdőszobában egy kis dísztálban elhelyezve is tengerparti hangulatot árasztanak. Nagyon látványos, ha átlátszó, üvegvázába a tengerpartról hozott homokot, kagylókat, csigákat teszünk, szépen elrendezve.

A lapos kavicsokat be is festhetjük, festhetünk rájuk vízparti hangulatot árasztó vitorlást, kagylót, rákot, napernyőt és egyéb tengert és nyarat idéző szimbólumot is, és ezeket a lakás több pontján is elhelyezhetjük. A kagylókból azokat kilyukasztva és egy kör alakúra hajlított drótra fűzve akár kopogtatót, zsinórra fűzve pedig szélcsengőt is készíthetünk.

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk