Active Beauty
Éves horoszkóp Active Beauty 2023

Ezt hozza 2023…

Éves horoszkóp Active Beauty 2023

Bak
Az első két hónapban nyugodtan te lehetsz Loriot Hermannja. Emlékszel?
  • Hermann
  • Igen?
  • Mit csinálsz?
  • Semmit.
  • Semmit? Hogyhogy semmit?
  • Nem csinálok semmi.
  • Egyáltalán semmit?
  • Nem… ülök…
 
Ebben az időszakban a kevesebb lesz a több! Ennek ellenére előfordulhat, hogy zavarni fog a tervnélküliség. Lehet, hogy azt is megkérdezed majd magadtól, hogy merre is tart az életed. A változásokat földjegyűként nehezen viseled. Viszont ne helyezd magad nyomás alá, légy türelmes önmagaddal szemben. Ugyanez érvényes az új kapcsolataidra is: rengeteg emberrel találkozol, és nem tudod eldönteni, hogy ki milyen szerepet játszik. Ez csak az év utolsó heteiben változik majd meg.
Ami energiát ad: egy valamivel visszafogottabb életstílus és a meditáció felkészíti a lelkedet a kaotikusabb időszakokra. A párok vitákkal teli hónapokra számíthatnak, viszont kora nyártól újra megerősödve folytathatják közös útjukat, ha megtanulnak nagy levegőt véve elszámolni tízig ahelyett, hogy mindig impulzívan reagálnának. Bontakoztasd ki a kreativitásod! Mindegy, hogy agyagozó korongot, rajzfüzetet vagy hangszert vásárolsz magadnak otthonra: elsősorban a január 17. után születettek fedeznek fel magukban idén új tehetségeket. Az új hobbik által kikapcsolódhatnak, és erőt meríthetnek a kedvenc tevékenységeikből – és akár még bevételhez is juthatnak általuk.
Az év kulcsmondata: Tisztítsd meg a fejed, hogy jobban viseld a változásokat. Ami pedig értékes, azt őrizd a szívedben.
 
Vízöntő
Ha a szokásos újévi teendőidet kipipáltad (újévi koncert, síugrás, jeges fürdő), akkor nyugodtan ülj le Jean Paul Sartre-val és Simone de Beauvoir-ral a kanapédra. „Die Kunst der Nähe” (Az intimitás művészete) címet viseli a művészpár életéről íródott biográfia. Minden tippet megtalálsz ebben a könyvben, amire ebben az évben szükséged lesz. Elsősorban márciustól július végéig fognak komolyan foglalkoztatni az emberi kapcsolatok. Az önmagadban való kételkedés az oka annak, hogy nem sikerül olyan kapcsolatokat létesítened, amilyenekre vágynál. Az év elején segítségre lenne szükséged, amit nem kapsz meg. Ez egy következménye annak, hogy a múltban gyakran viselkedtél meglehetősen önfejűen. A boldogtalanságot vásárolgatással próbálod kompenzálni. Viszont találsz egy új utat, ami a szívedet fogja megtölteni a ruhásszekrényed helyett. Az embernek nehéz szembesülnie a saját gyengeségeivel, ha viszont hajlandó vagy foglalkozni velük, akkor áprilistól egy érettebb, optimistább és elégedettebb Énhez fogsz majd egyre közelebb kerülni.
Ami energiát ad: a szabadság egy olyan alapszükségleted, amihez eddig makacsul ragaszkodtál. A Sartre/Beauvoir könyvnek köszönhetően fel fogod ismerni, hogy a szoros összekapcsolódás sem feltétlenül korlátozza az embert a szabadságában. A konvenciókra fittyet hányva alkoss új szabályokat. A fejlődés kulcsa a nyitottság és az őszinteség. Ezenkívül itt az idő komolyan foglalkoznod a pénzügyeiddel.
Az év kulcsmondata: Bánj tisztelettel mindenkivel (magaddal is), és vállalj felelősséget a tetteidért.
 
 
Halak
Sprint helyett ultramaraton, pink helyett bézs: sok kitartásra lesz szükséged ahhoz, hogy idén, ami asztrológiai szempontból nem lesz épp a leglazább év, ügyesen vedd az akadályokat. Tehááát: nagy levegő beszív, lassan kifúj, és indulás. 2023 akadályfutás lesz számodra, főleg ha március 15. után születtél. Tégy egy rituálét az életed részéve, például az „öt tibeti rítust”, amivel aktiválhatod az energiáidat. Ez a napi 10 percet igénybe vevő gyakorlatsor fantasztikus hatással van a testre és a lélekre. Ha inkább a kapcsolataidba invesztálod az erődet és az idődet, akkor most a párkapcsolatodra érdemes odafigyelned, és annak a megerősítésén érdemes fáradoznod. Jóllehet a szerelmetek eddig olyan stabilan úszott át az érzelmek tengerén, mint egy konténerszállító hajó, a kalózok most mégis megzavarhatják a nyugalmatokat. Még jó, hogy te magad vagy a kapitány!
Ami energiát ad: Selejtezz januárban és februárban, és ne csak a szekrényedből pakold ki a felesleges dolgokat, hanem az életedből is. Mi az, ami csak nyeli az energiáidat, és mi az, ami valóban felemel? Minél kritikusabban veszel mindent górcső alá, annál hamarabb fogod érezni a megtisztulás előnyeit. Ismerősök válnak barátokká, barátok a legjobbakká, mérgező kapcsolatok történelemmé. Ami ma bolondos ötletnek tűnik, az holnap forradalmi változást idézhet elő, ha júniusban belekezdesz a megvalósításba. A finanszírozásban már a májusi magvető fázisban segítségedre lesz a banki tanácsadó, a Jupiter.
Az év kulcsmondata: Vedd a kezedbe a Sorsodat, és vedd célba a boldogságodat.
 
Kos
A terveid, amik már régóta Avalon módjára ködbe vesztek, most konkrétabbá válnak, mint a svéd bútorüzletek összeszerelési leírásai. Ugyanakkor ugyan nem a középkor, de a múlt fog kopogtatni az ajtódon – elősorban az év második felében. Valamit még nem dolgoztál fel, és ez egy olyan kényelmetlen érzés, mintha jégpáncélt viselnél. Hogy tudsz megszabadulni tőle? Meditációval, pihenéssel és a fontos dolgokra való koncentrálással egyesével sikerülhet szétpattintanod a láncszemeket. Minél inkább tisztában vagy a szükségleteiddel, és minél jobban érzed a gyökereidet, annál pozitívabbá fogsz válni. Másokat is könnyebb lesz úgy szeretni, ha te is szereted önmagad. Ez legkésőbb a nyáron érezhetővé fog válni.
Ami energiát ad: az önbizalmad és az optimizmusod plusz a Jupiter, a szerencse bolygója elsősorban május közepéig fog tuningolni: az ötletek projektekké, az álmok pedig tettekké válnak. Fontos: nem felszínes dolgokról, hanem magasabb célokról és valódi érzelmekről lesz szó. Ahogy Artúr Király és a kerekasztal lovagjai a Szent Grál nyomába eredtek, úgy te a mélyebb értelmet és értékeket kutatod. A jó hír: te szerencsével fogsz járni. Legalábbis akkor, ha sikerül türelmet gyakorolnod.
Az év kulcsmondata: Le a páncéllal, elő a mosollyal – meglepő lesz a külvilág reakciója (és az is, amit a tükörben fogsz látni).
 
Bika
Az élet egy hosszú, nyugodt folyó? Dehogyis! Te mindenesetre még az azonos című 1989-es francia film végén pörgő stáblistát nézed. Legkésőbb májusban átkapcsolsz az akció csatornára, és kapcsolati témákkal és karrierdöntésekkel szembesülsz. A csillagjegyek Micimackójaként szereted az utolsó cseppig kinyalni a mézescsuprodat: utazni, enni, inni, vásárolni, a tengerparton üldögélni – nem kell sokáig győzködni Téged, hogy vegyél részt a mókában. Csodálatos, hogy így tudod élvezni az életet, viszont ezt ellensúlyozandó szükséged van önfegyelemre és mértéktartásra is. Elsősorban az év második felében tartsd ezt észben. A pénzügyeid és az egészséged profitálnak belőle, ha nem esel át a ló másik oldalára.
Ami energiát ad: ne aggódj, a májusban kezdődő nyugtalanabb időszak segíteni fog újra felfedezni önmagad, és azzá válni, aki a legjobb karakterfejlődésért járó Oscart is megkaphatná. Elsősorban a 4. és 14. között született bikák fogják érezni a változásokat, és bújnak bele egy új szerepbe. Az „ezt mindig is így csináltuk” egy olyan mondat, amit egyértelműen kihúztak a 2023-as év forgatókönyvéből. Bízz a csillagok rendezési képességeiben. Ha sikerül, akkor a szerelemben és a munkádban örvendetes fordulatokra számíthatsz.
Az év kulcsmondata: Nem mindig az út a cél. Sokszor a cél az a pont, amit nem szabad szem elől tévesztened, és abba az irányba kell irányítanod életed hajóját.
 
Ikrek
Elöljáróban annyit, hogy ez egy jin-jang év lesz. A pozitív dolgokért meg kell küzdened, a negatívakban pedig benne lesz az esély a fejlődésre. Örülj tehát a kihívásoknak, és fogadd el őket. A hangulatod meglehetősen hullámzó lesz – mindegy, hogy milyen idős vagy, most éppen tinédzsernek érzed magad. Az élet mosógépe alaposan átöblít. Néhány hónapba egész biztosan beletelik majd, amire megtalálod a középpontodat. Gondolj arra, hogy vannak utak, amiken muszáj egyedül végigmennünk. Elsősorban a június 15. előtt született Ireknek lesz szüksége optimizmusra és rugalmasságra, ha a karrierjük építgetésén fáradoznak.
Ami energiát ad: ahelyett, hogy szokás szerint nyüzsögnél, inkább húzódj vissza, és feledkezz bele Pierre Soulage nyugodt, absztrakt festményeinek tanulmányozásába. Rá fogsz döbbenni: a csendben egészen sok erő szunnyad. Vizsgáld meg a céljaidat! Változtatni kellene a rutinjaidon? A csillagjegyek csapatjátékosaként nem biztos, hogy ez Neked könnyen fog menni. Gondold végig, mennyire vágysz a harmóniára! Beszélgess el azokkal, akikről azt gondoltad, hogy ki nem állhatod őket. Ha hiszed, ha nem, sokan szeretnek téged. Októbertől rá fogsz döbbenni: aki ismeri önmagát, olyan emberekkel találkozik, akikkel mélyebb kapcsolatot lehet létesíteni.
Az év kulcsmondata: Ha úgy érzed, erősödnöd kell, bújj vissza egy időre a csigaházadba.
 
Rák:
A B-terv gondolata elsőre sokakat megrémít. Nem könnyű ismert ösvényeket elhagyni, vagy nonkonform módon máshol lekanyarodni róluk, mint ahol a közlekedési szabályok vagy a társadalom megengedik. A B-terv az új, a másik, a meglepő, hiszen ha nem így lenne, A-tervnek hívnák. Az új a nehéz, és néha elbizonytalanodunk az úton. És aki kifárad abban, hogy rajta tartsa magát, az könnyen igazságtalanná vagy agresszívvá válik. Ezért május végéig ne várj el túl sokat önmagadtól és másoktól, légy jó önmagadhoz – és igen, másokhoz is. Nem kell 2023-ban mind a 17 célt elérned. És egy tevékenység, amiben ki tudsz teljesedni, boldogabbá fog tenni, mint egy céges jubileum oklevéllel és gravírozott golyóstollal.
Ami energiát ad: függetlenítsd magad az elvárásoktól, és gondold végig, hogy hogy szeretnéd, hogy alakuljon a jövőd. És akkor lépj a tettek mezejére! Igen, Te! Meg lesz a jutalma annak, ha már márciusban meg mered tenni az első lépéseket. Ez érvényes a magánéletedre, amiben sikerül végre félreértéseket tisztázni, valamint aknamezőket megtisztítani, ahogy a karrieredre is. Ha motiváltan teszed a dolgod, azzal elismerést fogsz kivívni a feljebbvalóidnál. De nem szerettél volna te magad egy vállalkozást elindítani? A Mars most megadja hozzá a szükséges energiát. Május 16. ideális nap a szerződés aláírásra vagy az ügyvéddel való egyeztetésekre.
Az év kulcsmondata: Ha meg tudod álmodni, akkor meg is tudod valósítani.
 
Oroszlán:
Három, kettő, egy, indulás! Az oroszlánok számára a Jupiternek hála 2023 rakétakilövéssel indul. A rutinok könnyebbé teszik az életünknek. De néha szoros fűzőknek is érezzük őket, amikben alig kapunk levegőt. Különösen az augusztus 15. után született Oroszlánok érzik magukat bekorlátozva, ha a napjaik alig különböznek egymástól. Vagy ha egy olyan partner oldalán élnek, aki folyamatosan velük van. Mielőtt kitörnél a megszokottból, gondolj bele, mennyi új kihívást hoz az ember életébe a szabadság, ami különösen a te csillagjegyed számára kényelmetlen, aki nem a rugalmasságáról híres.
Ami energiát ad: A májusig bezárólag szembejövő lehetőségeken érdemes komolyan elgondolkodnod. A változáshoz szükséges energia, önbizalom és lelkesedés megvan benned. Lehet, hogy lehetőséged nyílik egy új városba költözni, egy kalandos kiránduláson részt venni, vagy épp munkahelyet váltani. Különösen a 6. és 16. között születettek érzik magukban az igényt a változtatásra. Igen, a szerelemben is. Mert a Vénusz masszívan felkavarja a szerelmi életedet, és sorra küldi neked a hódolókat. Alaposan vizsgáld meg őket: a nagy szavak ellenére se biztos, hogy valakinek komolyak a szándékai. És most már lassan jó lenne megállapodni, igaz?
Az év kulcsmondata: Aki gyökeret akar ereszteni, annak fel kell hagynia kóborlással.
 
Szűz:
A csillagjegyek kígyóembereként elég mozgékony vagy ahhoz, hogy könnyen tudj alkalmazkodni. Jó is, mert a 2023-as cirkuszi évben szükséged lesz hajlékonyságra és rugalmasságra. Az év első harmadában kevés dolog sikerül első nekifutásra, különösen ha szeptember 15. után születettél. A kudarcra mint esélyre tekinteni – nem mindig egyszerű, de rendkívül jó hozzáállás. A kapcsolataid bonyolódnak, az egészséged meggyengül, és akkor még egy büntetőcédula is a szélvédődre kerül. Húzd a fejedre a paplant? Nem! Gyúrj belőle valami jót: írd meg a happy endet. Ha nem tudsz tovább menni, válts perspektívát, vitás helyzetekben bújj gondolatban a másik bőrébe – és autó helyett közlekedj kerékpárral. A tested hálás lesz érte.
Ami energiát ad: a betervezett, látókört tágító utazásokból erőt meríthetsz – mindenképp többet, mint a szorgalmasan abszolvált 80 órás munkahetekből. Houdini módjára téped le a láncaidat. Hogyan születnek új gondolati és viselkedési minták? Elsősorban példaképek segítségével, akikből május 16. után újra és újra felbukkan egy. Ők olyan emberek lesznek, akik más prioritások mentén élik a mindennapjaikat, több flow-t mint go-t engednek az életükbe, és megmutatják neked, hogy nem csak a rendre, hanem a boldogságra is érdemes törekedni. Minél rugalmasabb vagy, annál egyszerűbb lesz a jót meglátni a nehéz szituációkban.
Az év kulcsmondata: A legtöbb krízis és probléma megoldása abban rejlik, hogy más megvilágításba helyezzük őket.
 
 
Mérleg:
A zöldasztalhoz! Senki sem csodálkozna, ha egyszer csak megpillantana téged a tévéhíradóban a genfi békekonferencián vagy a davosi világgazdasági fórumon. Természetesen a háttérben. Ha viszont a pénzügyek terén tennéd próbára a szerencsédet, akkor jó, ha az „akinek nincs szerencséje a kártyában, szerencséje lesz a szerelemben” mondást észben tartod. Ezért: ellenőrizd a büdzsét, vizsgáld meg a bevételeidet és a kiadásaidat, és tégy félre egy keveset váratlan kiadás esetére. Ezekből idén több lesz, mint gondolnád.
Ami energiát ad: a remek diplomácia érzéked, ami mindig is az erősségeid közé tartozott, most a Marsnak köszönhetően az önérvényesítés képességével is kiegészül. Még akkor is, ha a babérokat mások aratják le helyetted: duzzogás helyett májusig inkább köss új ismeretségeket. Ezekből úgyis sok fog amortizálódni ebben az évben – méghozzá spirituális értelemben. Ha a munkádban sikereket akarsz elérni, akkor a szokásosnál is jobban oda kell tenned magad. Ezt szerencsére márciustól májusig ki fogod rázni a kisujjadból, utána pedig: összpontosítsd a mentális erődet. Az idei nyár a szerelemről fog szólni. Intenzív érzések, mély beszélgetések és a felismerés: az igaz szerelem semmit sem követel, és rengeteget ad.
Az év kulcsmondata: A türelem nem passzív, hanem koncentrált erő!
 
Skorpió:
Az ornitológusok szerint az énekesmadarak tollazata az elmúlt években fakóbbá vált – a klímaváltozás egyik következményeként. Hogy az életed elsősorban az év elején színtelenebbé válik, azért elsődlegesen a Szaturnusz felelős. A globális felmelegedéssel ellentétben ennek pozitív oldala is van: megtanulsz ebben az időszakban kivárni. Az év első felében a Skorpiók egyszerű megoldásokat keresnek a komplex témákra. De olyanok sajnos nincsenek. A munkahelyeden jól kell teljesítened, hogy a kritikus időszakokban is biztos legyen a pozíciód. Az év végén anyagi profitot is fog termelni a bravúros helytállásod. A pénzt, amiért keményen megdolgoztál, ne szórd el, hanem invesztáld olyan projektekbe, amik a szívedhez igazán közel állnak.
Ami energiát ad: ne aggódj, ha nem gubódzol be megbántódva, akkor az öröm és a szín az év második negyedének végén visszatér az életedbe. És még az emberi kapcsolataidnak is jót fog tenni, ha Duracell nyuszivá változol. Az állhatatosságodhoz még pozitív kisugárzás is párosul, ami rendkívül csábítóan hat a környezetedre, és színes tollak helyett csillogó szemekről fog gondoskodni. Ügyelj arra, hogy a szabadságvágyad ne álljon útjába egy mély kapcsolat kialakulásának.
Az év kulcsmondata: A barátok – mint a csillagok – sötétebb időkben különösen jól láthatók.
 
Nyilas:
Játszd le magadnak visszafelé a „2023” című filmet. Decemberben teával a kezedben és puha takaróval a térdeden üldögélsz a kanapén, és görgeted a fotókat, a Messenger üzeneteket, az Instagramot – és elégedett vagy. Mindent egybevetve ez egy jó év volt. Hogy valóban az legyen, a csillagok rendezője újra és újra lejátssza neked a jeleneteket, hogy megszülessenek benned a hozzájuk kapcsolódó mély érzések. Mert a bújócska és a felszínesség a múlté, most az őszinteségé és a nyitottságé a főszerep, valamint ebben az évben komolyan foglalkoznod kell a céljaiddal, és intenzíven ápolnod kell a kapcsolataidat. Ez fárasztó munka lehet, viszont ha komolyan veszed a feladatot, akkor stabilitás lesz a jutalmad. A munkádban is szeretnél kiteljesedni, amihez lehet, hogy némi változtatásra lesz szükség – viszont meg fogod találni azt csapatot vagy azt feladatot, amire vágysz.
Ami energiát ad: ugyan most kevesebb időd jut az utazásokra, és a nyarat is inkább a PowerPointtal töltöd, mintsem a Powell-tó partján, megtapasztalhatod, hogy nem kell messzire utaznod a felemelő élményekért. Párkapcsolat, család, barátok: júniustól sok változásra számíthatsz, ami az emberi kapcsolataidat illeti. Az energiavámpíroknak búcsút mondasz, viszont azok, akik a heves viták után is melletted maradnak, közelebb kerülnek a szívedhez. Esetleg olyan közel, hogy még az is lehet, hogy úgy fogod érezni, készen állsz a következő lépésre (összeköltözés, házasság, gyermekvállalás?). De ennek alakulását csak a film folytatásában fogod meglátni.
Az év kulcsmondata: Minél nyitottabbak vagyunk, annál könnyebben vesszük az akadályokat.