Menü

Hét technika gyerekhiszti ellen

Módszerek, amelyektől azonnal megnyugszik a gyerek

Home » Család » Hét technika gyerekhiszti ellen - 10.2017

Minden gyerekkel előfordul, hogy nem tudja kordában tartani az érzelmeit és kiborul – van, aki látványosabban fejezi ki dühét, haragját vagy félelmét, és van, aki magától túllendül rajta. Ha az Ön gyermekének is külső segítségre van szüksége ahhoz, hogy megnyugodjon, akkor az alábbi hét technika memorizálása jól jöhet! Ezek a módszerek ugyanis bárhol, bármikor segítenek, hogy lehiggadjon a kicsi.

Számolj el ötig!
A számolás jó módja annak, hogy megtanítsuk gyermekeinket arra: álljanak meg egy pillanatra és gondolkodjanak, mielőtt dühösen vagy ingerülten reagálnak valamire. Az érzelmek kordában tartása nagyon nehéz feladat a kisgyermekek számára, de ha elszámoltatjuk őket ötig, legalább nyernek egy kis időt.

Vegyél nagy levegőt!
A mély levegővétel remek relaxációs technika! Ha megkérjük őket, hogy vegyenek egy vagy két nagy levegőt, akkor ingerültségük ellenére is nyugalom járja át a testüket.

A GYEREKEK ÉS A PÉNZ

Fújd ki a levegőt a tenyeredbe!
Szintén egy hasznos technika, amelynek alapja a mély levegővétel. Ha gyermekünk közvetlenül a tenyerébe fújja ki a levegőt, az ad egyfajta visszaigazolást, hiszen érezheti a lehelete erejét.

Tegyed zsebre a kezedet!
Ez a mozdulat megakadályozza, hogy fizikailag is agresszívvá váljon gyermekünk. Jó alternatíva még, ha megkérjük, hogy üljön rá a kezére vagy kulcsolja össze a karját.

Szorítsd ökölbe a kezed, aztán lazítsd el!
A kezek ökölbe szorítása, majd ellazítása jó módszer arra, hogy a gyermekben lévő feszültség csökkenjen. Sok kicsi ugyanis nincs is tisztában azzal, hogy mennyi feszültség keletkezik benne akkor, amikor felhúzza magát valamin.

JÓ, HA KICSI A KORKÜLÖNBSÉG A GYEREKEKNÉL?

Szkenneljük be a feszültséget!
Ez a játékos technika segít, hogy egyrészt elfeledtessük gyermekünkkel a rossz érzéseket, másrészt pedig remekül ellazítja őt. Legyen a tenyerünk a szkenner, és a fejtől haladva szép lassan simítsunk végig minden testrészt. Hangoztassuk, hogy a szkenner magába szív minden negatív energiát, így mire a lábujjakhoz érünk, nyoma sincs a hisztinek. A módszernek az is előnye, hogy érintésünkkel is folyamatosan nyugtatjuk gyermekünket.

Ölelj meg!
Kérjük meg gyermekünket, hogy öleljen meg minket! Az ölelés mindenre gyógyír, mindent rendbe hoz. Tartson sokáig és legyen jó szoros, így garantáltan lehiggad a kicsi.

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk