Menü

Gyermeknapi programajánló

Budapestről szemezgetve

Home » Család » Gyereksarok » Gyermeknapi programajánló - 05.2018

Idén is elérkezik a gyermeknap május végén, és már most érdemes átgondolni, mit is csinálunk a családi ünnepen. Sokan az utazás vagy a kirándulás mellett döntenek, azonban megannyi lehetőségünk van az alkalomhoz illő, a gyermekek és a magunk számára is szórakoztató programokon részt venni a fővárosban is. Nézzünk hát néhányat!

Gyerekfesztivál a Magyar Színházban

2018 a családok éve, így a Magyar Színház idei gyermekelőadásai is olyan csodálatos mesék köré szerveződnek, mint a Rumini, A békakirály vagy a Tótágas történetek. Gyermeknap alkalmából pedig  különleges programon vehetünk részt: a kicsik ezúttal bele is kóstolhatnak a mesék és a színház világába. A gyerkőcök a színház programjainak keretében tündérré változva 9 méter magasan repülhetnek, találkozhatnak a Rumini megálmodójával, Berg Judittal, bepillantást nyerhetnek a Mesés kulisszába, ahol jelmezeket és színházi kellékeket próbálhatnak ki, és egész napos ügyesség- és kreativitás fejlesztő játékokon vehetnek részt a Bab Társulat jóvoltából.  Ha van a május 26-i előadásokra jegyünk, ingyen vehetünk részt a Gyerekfesztivál programjain, más esetben 500 Ft/ fő a belépők ára. További információkat az alábbi linken tudhatunk meg az eseményről:

http://pestimagyarszinhaz.hu/gyerekfesztival-2018-egesz-nap-all-a-bal-a-magyar-szinhazban/

Városligeti Gyereknap 2018

Ha kicsit természetközelibb élményre vágyunk, idén is elindulhatunk a Városligetbe, hiszen mint mindig, most is rengeteg gyermekprogram várja az odaérkezőket. A szponzorok színpadjain számos előadással és bemutatóval találkozhatunk: lesz köztük tánc, énekes és zenei előadás, és nemzeti kulturális bemutatók is. Emellett lovasterápia bemutató, focikupa, kalandpark, ingyenes fogászati szűrés és elsősegélynyújtó tanfolyam is várja a kilátogatókat. Igazán aktuális témájú a Biztonságos Internet Program sátrában tervezett, kvízjátékokkal, vetélkedőkkel tarkított felvilágosító előadás. A Mercedes MoKi gyermeksátorban a kicsik a biztonságos közlekedésről tanulhatnak játékos formában, a Csak a Nőknek Magazin és Klub pedig zöldségfelismeréssel, mesekirakóval és apafoglalkoztató élményekkel várja a látogatókat. Olvasson utána részletesen itt:

https://www.programturizmus.hu/ajanlat-varosligeti-gyereknap-gyermeknap-budapest.html

DM GYERMEKNAP A VASÚTTÖRTÉNETI PARKBAN

Mára már hagyománynak számít, hogy gyermeknap alkalmából a Vasúttörténeti Parkban egy hétvégén át a nevetésé és a vidámságé a főszerep! Idén május 26-án és 27-én várja a családokat a dm Gyermeknap, ráadásul mind a két napon Közlekedési nappal is kibővül a programkínálat. Szombaton fellép 11 órától az Apacuka zenekar, 13 órától az Óperenciás Babszínház, 15 órától pedig a kicsik kedvence, az Alma együttes zenél! Vasárnap sem lesz hiány szórakozásból, hiszen 11 órától Szalóki Ági énekel a gyerekeknek, 13 órától a Fabula Bábszínház előadását tekinthetik meg, 15 órától pedig az Eszter-lánc mesezenekar koncertje fokozza a szuper hangulatot. Természetesen a dm is számos programmal várja a családokat: beauty szigetén például sminkes, fodrász és manikűrös várja a látogatókat, így amíg a gyerekek apával felfedezik a játékokat, a hölgyek szépülhetnek egyet. Minden további izgalmas részlet az alábbi linken:

www.vasuttortenetipark.hu/esemeny-hir/dm-gyermeknap-2018 

 

Atlantic Flight – a Vízi Cirkusz

Ha már a Városliget környékén járunk, érdemes megtekinteni a szeptemberig Budapesten tartózkodó Atlantic Flight nevű cirkuszi előadást is. A show a világ legtávolabbi csücskeibe varázsolja a gyerkőcöket – és felnőtteket egyaránt –, mindezt fantasztikus szökőkutakkal és fényjátékokkal párosítva. Bár a szombati előadások már beteltek, 27-én, vasárnap még van lehetőségünk bepillantást nyerni a vízi cirkusz csodáiba. A részletes műsorleírást és programot az alábbi linken tekintheti meg:

https://www.fnc.hu/musorunk/musorunkrol

Várkerti folklór

A Várkert Bazár gyereknapi programja 14 órától indul, és a mulatság egészen este 21 óráig tart. Óránként új produkciók és fellépők előadásait élvezhetjük, mindezt pedig a folklór stílusából kiindulva. Megtekinthetjük Novák Péterrel a Csillagkapu című produkciót, a Heveder zenekar és Eötvös Rémusz közös koncertjét, a BaHorka Társulat improvizációs folklórszínházát, Szalóki Ági gyermekkoncertjét és az Újbudai Babszem Táncegyüttes bemutatóját is. Az estét a Gatyamadzag zenekar: Kösd fel a gatyád! című koncertje zárja táncházzal egybekötve. Tudjon meg többet a fellépőkről és az előadásokról az alábbi linken:

https://www.varkertbazar.hu/esemenyek/gyereknap-a-varkert-bazarban

Az igazán kalandvágyóknak: Takony világrekord

Idén a Millenáris Park különleges gyermeknapi programmal készült: a slime gyártás világrekordjára törnének a gyerekek segítségével. Már reggel 10 órától érkezhetnek a műtakony kedvelői, és SLIME SIMPLE vagy SLIME EXTRA jegy vásárlásával vehetnek részt a készülő világrekord-kísérletben. A szülők és felnőtt kísérők számára a belépés ingyenes. Ha többet szeretne megtudni erről a mókásan csúszós-nyúlós programról, megteheti azt az alábbi linken:

https://www.millenaris.hu/rendezvenyek/

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk