Menü

Baconbe tekert, sárgabarackkal töltött grillezett sertés vesepecsenye

Gyümölcsös meglepetés

Home » Gasztro és Sport » Baconbe tekert, sárgabarackkal töltött grillezett sertés vesepecsenye - 07.2017

Lágy vesepecsenye a sárgabarack üde ízével, szalonnába göngyölve. Egy kombináció, amitől megnyaljuk mind a tíz ujjunkat.

Elkészítési idő: 15 perc + plusz 45 perc grillezés

Hozzávalók 4 személyre:

 • 600 g bio sertés vesepecsenye
 • frissen őrölt só és fekete bors
 • 75 g magozott aszalt sárgabarack
 • 4 ág kakukkfű
 • 1 evőkanál sárgabarack extra dzsem
 • 4 evőkanál lencsés-gyömbéres krém
 • kb. 200 g vékonyra szeletelt bacon
 • 2 evőkanál extraszűz olívaolaj

Elkészítés:

 1. Készítse elő a faszenes vagy gázgrillt 180 fokra közvetett hő fölötti grillezéshez. Mossa le a vesepecsenyét hideg vízzel és konyhai papírtörlővel szárogassa meg. Vágja le a zsírt és az inakat. Vágja fel a vesepecsenyét hosszában a kétharmadáig, kissé nyissa szét a vágás mentén, aztán kétszer-háromszor vágja be a kés hegyével a rostok mentén – de ne vágja át. Ízesítse sóval és borssal.
 2. Vágja apróra a sárgabarackot. Mossa meg a kakukkfüvet és rázza le róla a vizet. Szedje le a szárról a leveleket, keverje el őket a sárgabarackkal és a sárgabarackdzsemmel. Ízesítse sóval és borssal. Kenje meg a vesepecsenye belsejét a lencsés-gyömbéres krémmel, majd kenje rá a barackos tölteléket.
 3. Helyezze a munkalapra a baconszeleteket úgy, hogy kissé átfedésben legyenek, és a vesepecsenye a nyitott felével lefelé pont elférjen rajtuk. Tegye az utolsó baconszeletet keresztbe a többi szeleten, erre tegye a vesepecsenyét, tekerje bele a baconbe és kissé nyomkodja össze.
 4. Kenje le a húst olívaolajjal. Süsse grillen 8 percig, aztán közvetett hő fölött, lecsukott tetővel süsse kb. 35 percig. Pár percig hagyja pihenni, mielőtt felvágja. Ideális köret hozzá a kuszkusz. A legjobb, ha diákcsemegével keveri össze!

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk