Menü

Téli sminktrend: Hódít a fekete

Idén minden fekete: a ruhánk, a szemünk, a körmünk.

Home » Szépség » Téli sminktrend: Hódít a fekete - 12.2016

Grafikus motívumok, önálló, éles vonalak, feltűnő formák mint csillagok vagy villámok, kivágások és tollak. Legyen bármilyen mintáról is szó, a dizájnerek ezt a szezont feketében látják. Mindenütt ez a szín dominál, még a szempillák és a körmök is feketék.

A tökéletes tusvonal

A grafikus tusvonal mutatós és igazán figyelemfelkeltő megoldás. Ahhoz, hogy ezeket a mini mesterműveket a szemhéjra és a szemhéj környékére fel tudjuk rajzolni, némi gyakorlatra van szükségünk. Néha azonban egy kis trükkel megkönnyíthetjük az életünket. Például egy egyszerű teáskanállal szép, egyenes, ráadásul abszolút szimmetrikus tusvonalat húzhatunk.

Kivitelezés: Tegye a kanál szárát a külső szemzughoz úgy, hogy a kanál összekösse a szem szélét a szemöldök végével. Következő lépésként tegyen egy pontot tussal oda, ahol a tusvonal végződjön, majd a kanál szárának segítségével húzza meg a tusvonalat a szemzugig. A kanál kerek részével kiegészítheti az ívet. Helyezze a kanál fejét a szemhéjra, a tusvonal végéhez, és húzzon egy párhuzamos vonalat. Ezután már csak ki kell töltenie a két vonal közötti üres részt.

Outline smink

Ennél a technikánál a szem formáját nagyobbra rajzoljuk, a vonalat a külső szemzugtól jóval feljebb húzzuk. Erre a legalkalmasabb a széles végű szemhéjtus.

Kivitelezés: Ahelyett, hogy egy folyamatos vonalat rajzolna, vigyen fel apró pontokat, amelyek végül kiadják a kívánt formát. A pontokat ezután biztos kézzel kösse össze. A kezdők legegyszerűbb, ha szemhéjtust használnak.

 

schoenheit-1-ab_2016-08

Tollak

Ez a fajta tusvonal alapvetően ugyanúgy készül, mint a klasszikus fecskefarok – a különbség csupán annyi, hogy ebben az esetben a tollmotívum különböző vonalakból tevődik össze.

schoenheit-2-ab_2016-08

Kivitelezés: Húzzon először egy vonalat kissé az alsó szempillavonal alá. Ezután rajzolja meg a fecskefarkat, amely egyben a legfelső vonal lesz, majd egymás után húzza meg a többi vonalat is tollszerűen a megfelelő hosszúságban, míg a kívánt eredményt el nem éri. Krémes állagú szemhéjtussal könnyedén elkészíthető ez a szemsmink.

Fél csillag

Ebben a szezonban a grafikus tusvonal hódít. Bármilyen formáról, nap, hold, csillag vagy valami absztrakt motívumról is legyen szó, bátran szabadjára engedheti fantáziáját és kreativitását.

Halber Stern. Graphic Liner am äußeren Lidstrich sind der Make-up-Hit in dieser Saison. Ob es sich nun um Sonne, Mond, Sterne oder etwas Abstraktes handelt – man kann der Fantasie und Kreativität freien Lauf lassen.

Kivitelezés: Ennek a szemsminknek az alfája és ómegája az éles kontúr és a tiszta vonal. A motívumok elkészítésénél ezért különösen ajánlatos sablont használni, amellyel a formák pontosak és szimmetrikusak lesznek.

XXL-es macskaszemek.

A macskaszemek ebben a szezonban különösen erőteljesek. A hatalmas, XXL-es grunge stílusú tusvonal matt, füstös fekete árnyalatokban mutat a legjobban.

Cat Eye XXL. Cat Eyes fallen in dieser Saison besonders dick aus. Der XXL-Lidstrich im Grunge-Look wirkt am besten in matten, rauchigen Schwarztönen.

Kivitelezés: Húzzon először egy vastag tusvonalat a felső és alsó szemhéjakra. Próbáljon meg minél közelebb maradni a szempillavonalhoz. A tusvonalak a külső szemzug felett kb. 1 centiméterrel, V-alakban érjenek össze. A színt puha blender ecsettel kissé mossa össze. Ráadásként a szempilláit fesse ki mélyfekete színre.

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk