Menü

Európai kisvárosok, amelyeket látnunk kell

5 különleges európai desztináció

Home » Szabadidő » Utazás » Európai kisvárosok, amelyeket látnunk kell - 02.2017

Nagyon szerencsésnek mondhatjuk magunkat azért, hogy Európában, ráadásul annak a közepén élünk – autóval könnyen elérhető távolságban vagyunk megannyi mesés helytől! És most nem a jól ismert turistaállomásokra, nyaralóhelyekre és fővárosokra gondolunk, hanem azokra a rejtett városkákra, amelyeket csak az igazi bennfentesek ismernek. Ezek közül mutatunk be most néhányat!

Manarola, Olaszország
Az Olasz Riviérán található Cinque Terre öt településének egyike a tündéri kis Manarola, amely Sciacchetra nevű desszertboráról, középkori látványosságairól és meredek partjairól ismert. A híres olasz festő, Antonio Discovolo több festményén is megörökítette az aprócska város szépségét, Manarola azonban csak az utóbbi években kezdett népszerű európai úti céllá válni. Használjuk hát ki, hogy még viszonylag kevés turistával találkozunk, ha meg szeretnénk csodálni a meseszerű szőlőültetvényeket vagy a hegyre vezető kacskaringós utakon kívánunk bolyongani.

🇮🇹 #Buonanotte da #manarola – #Liguria 🇮🇹 Photo by: @graywmitchellphoto

A post shared by 🇮🇹 Italia 🇮🇹 (@italian_places) on

Colmar, Franciaország
A város, amely hol Franciaországhoz, hol Németországhoz tartozott, jelenleg Franciaország északkeleti részén található, Strasbourg közelében. Colmar az elzászi borvidék fővárosa, s valódi középkori időutazás részese lehet az, aki odalátogat. A tradicionális, színes, fagerendás házak csokoládébarna tetőkkel, a macskaköves utcácskák és az apró hidak mind-mind hozzájárulnak ahhoz, hogy az arra járók egy megelevenedett mesében érezzék magukat. Látogatásunkat érdemes a Festival de Colmar (ez egy nemzetközi komolyzenei nyári fesztivál, amelyet 2017-ben július 5. és 14. között rendeznek meg) idejére időzíteni, hiszen ilyenkor igazán pezsgő a kisváros élete.

Marsaxlokk, Málta
Málta fővárosától, Vallettától félórányi buszútra található a hely, amelytől a lélegzetünk is eláll egy pillanatra! Marsaxlokk egy festői halászfalu Málta délkeleti részén, s ha meglátjuk az élénk zöldre, sárgára, pirosra és kékre festett halászcsónakokat, az úgynevezett luzzukat, biztosak lehetünk benne, hogy jó helyen járunk. Marsaxlokk a fotósok – és az Instagram-felhasználók – paradicsoma! A kikötőt szegélyező utakon hangulatos kis kávézók sorakoznak, amelyek teraszáról órákon át csodálhatjuk ezt az idilli képet. Jó tudni: vasárnaponként halpiac és ajándékbazár is várja az odalátogatókat.

It's been a week since the last photo was posted! #malta #marsaxlokk #instagood #i stamood #wanderlust

A post shared by Marsaxlokk (@marsaxlokk_village) on

Nagyszeben, Románia
Egyszerre bohém és szórakoztató város Nagyszeben, vagyis román nevén Sibiu, amely Erdély déli részén található. Nagyszeben 2007-ben hivatalosan is Európa kulturális fővárosa volt, de azóta is rengeteg fesztivál, kiállítás és más kultúrprogram közül válogathatnak az odalátogatók. Ennek a városnak is megvan a középkori bája – köszönhetően macskaköves utcáinak és barokk épületeinek. És ne felejtsük el, hogy Nagyszeben nemcsak a szemet gyönyörködteti, hanem az ízlelőbimbókat is: remek ételek várnak ránk!

#nagyszeben #sibiu #cityview #fogarasok

A photo posted by Vadász Viktor (@vadaszviktor) on

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk