Active Beauty
Színes édesburgonyák
Lesedauer: min
Nem csak a gyerekek fogják imádni ezt a vitaminbombát

Színes édesburgonyák

Ezek az édesburgonyák sokszínű vitaminokkal és értékes tápanyagokkal vannak töltve.

Hozzávalók 2 főre

  • 3 édesburgonya
  • 1 piros és 1 sárga paprika
  • pár levél vöröskáposzta
  • 1 avokádó
  • 1 chili
  • ½ csokor koriander
  • 240 g fekete bab (konzerv)
  • 50 g kukorica (konzerv)
  • 300 g tejföl
  • bors
  • ½ lime leve
  • 2 ek. fekete szezámmag

Elkészítés

1. Tegyünk fel enyhén sós vizet forrni. Az édesburgonyákat vágjuk félbe, és kb. 20 percig főzzük benne őket. A sütőt melegítsük elő 180° fokra légkeveréssel (200° alul-felülsütéssel).
2. Szűrjük le az édesburgonyákat, és az előmelegített sütő középső sínjén pároljuk őket 10 percig.
3. Időközben a sárga és piros paprikákat vágjuk félbe, távolítsuk el a csutkájukat, és szeljük őket fél centis kockákra. A vöröskáposzta torzsáját vágjuk ki, és a káposztát vágjuk fel csíkokra. Az avokádót vágjuk félbe, vegyük ki a magját, és aprítsuk a gyümölcs húsát fél centi nagyságú darabokra. A chilit vékonyan karikázzuk fel. A korianderlevelet aprítsuk finomra. A bab és a kukorica levét öntsük le.
4. A sütőt állítsuk grillfunkcióra, melegítsük elő 250° fokra, és grillezzük az édesburgonyát kb. 10 percig (közben ellenőrizzük, nem ég-e meg). Hagyjuk kicsit kihűlni, és felülről kétharmadig metsszük őket be.
5. A tejfölt kanalazzuk a vájatokba, és halmozzuk rá a fekete babot, a kukoricát, az avokádódarabkákat, a paprikakockákat és a vöröskáposztát. Sózzuk, borsozzuk, csepegtessünk rá lime-levet, és a chilivel, az aprított korianderrel és a fekete szezámmaggal tálaljuk az elkészült ételt.

Az édesburgonya nemcsak gluténmentes és vegán, de még igazi vitaminbomba is. Másnap megmelegítve is nagyon ízletes!

Mentés

Mentés

Leider haben wir keine Ergebnisse für Ihre Suche gefunden. Bitte versuchen Sie es mit anderen Suchbegriffen.