Menü

dmStart!

Hazai fenntartható termékek a dm polcain

Home » Életmód » dmStart! - 05.2000

A dm termékpályázatot írt ki dmStart! néven. A pályázat célja, hogy felkarolja az újonnan induló magyar vállalkozásokat, és még több izgalmas, innovatív, fenntartható terméket kínáljon polcain a vásárlóknak. A pályázat eredményeként 2019. májusától 14 hazai vállalat termékei válnak elérhetővé a dm üzleteiben és online shopjában.

A felhívásra 2019. január végéig lehetett jelentkezni. A cégek három termékkategóriában pályázhattak: élelmiszerek, kozmetikumok és háztartási-vegyi áru.

 „Célunk, hogy megadjuk a lehetőséget olyan kis cégeknek, amelyek innovatív termékeket fejlesztenek, de valamiért eddig nem sikerült áttörést elérniük. Szeretnénk egy-egy sikertörténet elindítói és segítői lenni, s hiszünk benne, hogy a közös együttműködésből olyan termékek születnek, amelyek vásárlóink kedvencei lehetnek.” – mesélte el a pályázat alapgondolatát Kanyó Roland marketing és PR menedzser.

Fenntartható termékek – kisebb ökológiai lábnyom

A különböző termékek előállításával, a gyártási folyamat során szennyező anyagok kerülhetnek környezetünkbe. Ennek vagy a levegő, vagy vizeink, esetleg a talaj eshet áldozatul.  A dmStart! pályázaton nyertes termékek egy része olyan innovatív technológiával készülnek, amelyek során nem, vagy kisebb mértékben szennyezik Földünket, mint a hagyományos technológiával készült termékek.  Több termék csomagolása újrahasznosított anyagból készült, vagy visszavezethető a gazdasági körforgásba. De olyan termék is díjazást kapott, ahol, magát a terméket állítják elő újrahasznosított anyagból. A kozmetikai termékek magas minőségű természetes alapanyagokból, többnyire kézzel készített technológiával készülnek. A nyertes vállalatok kivétel nélkül hazai vállalkozások, így a szállítás során sem kerül annyi káros anyag a levegőbe.

dmStart

Egészségtudatosság, és ételintolerancia

Az utóbbi évtizedekben folyamatosan nőtt a különböző ételintoleranciával, illetve ételallergiával élők száma. Egyre többen kényszerülnek arra, hogy bizonyos élelmiszereket elhagyjanak vagy mással helyettesítsenek a napi étkezésükben, esetleg alaposan megnézzék az összetevők listáját. A legtöbben a laktózra vagy a gluténra érzékenyek, nekik nagy segítséget jelent, hogy egyre több olyan termék jelenik meg a polcokon, amely speciális összetétele miatt kockázatmentes segítséget nyújt a változatos táplálkozáshoz. A dm mindig is kiemelten foglalkozott az egészséges táplálkozással, és folyamatosan bővítette termékkínálatát. A dmStart! pályázaton 6 hazai vállalkozás termékei is pozitív elbírálást kaptak bio és konvencionális élelmiszerek kategóriában. Ezek között a termékek között találunk levendulás és uborka ízű limonádét, aszalt gyümölcstekercset, gluténmentes kekszeket és reggeliző müzliket, valamint magas fehérje tartalmú tökmagchipszet is.

A nyertes márkákról részletesen olvashat a www.dm.hu/dmStart oldalon.

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk