Menü

Céklacsipsz

Az egészséges nasi

Home » Gasztro és Sport » Receptek » Céklacsipsz - 11.2019

Elkészítési idő: 20 perc

Sütés: 40 perc

Hozzávalók 4 személyre:

  • 500 g friss cékla
  • 3 ek. olívaolaj
  • 2 csipet durva szemcséjű só

Konyhai eszközök:

2 sütőtepsi, sütőpapír, vágódeszka, egyszer használatos kesztyű, nagy kés, zöldséggyalu, nagy tál, edényfogó ruha

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 100 fokra (alsó sütés funkción). Béleljünk ki két sütőtepsit sütőpapírral.
  2. Mossuk meg alaposan a céklákat. A vágódeszkán a nagy késsel vágjuk le a gumók tetejét és alját. A cékla leve mindent megfog, úgyhogy a legjobb, ha egy kesztyűt is húzunk ehhez a művelethez.
  3. A céklákat zöldséggyaluval vágjuk leheletvékony szeletkékre. A felnőttek mutassák meg, hogy is kell ezt csinálni.
  4. A szeleteket a tálban a kezünkkel forgassuk össze az olívaolajjal és a sóval.
  5. Minden szeletet szépen egymás mellé, és ne egymásra halmozva oszlassunk el a tepsin.
  6. A csipszet asütőben (az alsó sínen) süssük meg 40 perc alatt. A legjobb, ha időközben egy csipszet villával kiveszünk, hagyjuk kihűlni és megkóstoljuk. A sütési idő függ a sütőtől és a csipsz vastagságától.
  7. A tepsit vegyük ki hőálló kesztyű segítségével. Hagyjuk a csipszet 10 perc alatt kihűlni, és amilyen gyorsan csak lehet, csipegessük el mindegyszálig.

BARACK-KÖRTE-BERKENYE PAVLOVA-TORTA

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk