Menü

A parfümhasználat aranyszabályai

Fújjunk jól!

Home » Szépség » A parfümhasználat aranyszabályai - 12.2019

Nők és férfiak egyaránt imádják a parfümöket, melyek alkalmazásánál azonban érdemes betartani pár szabályt, hogy ne csak megtaláljuk a számunkra tökéletes illatot, de azt helyesen is tudjuk használni.

  1. Ne siessük el a döntést!

Ha meg szeretnénk találni a hozzánk illő illatot, időt kell szánnunk a vásárlásra, továbbá arra is figyelnünk kell, hogy ne a tesztcsík alapján döntsünk, hanem mindig a saját bőrünkre fújva válasszunk parfümöt, hiszen csak így tudjuk meg, hogy rajtunk, milyen lesz az illata.

  1. Fontos a sorrend

Az orrunk nagyon hamar elfárad, ha több eltérő illatot kell megkülönböztetnie. Épp ezért mindig az egyszerűbb illatoktól haladjunk a nehezebb, összetettebbek felé. Egyszerre azonban ne szagoljunk meg hatnál több parfümöt, sőt, amennyiben nagyon hasonló az illatuk, akkor kettő vagy három után hagyjuk abba a tesztelést.

A VIRÁGOSTÓL A FÁS ILLATOKIG

  1. Hol teszteljük?

Annak érdekében, hogy a parfüm minden illatkomponense érvényesülni tudjon, nagyon fontos, hogy a testünk meleg, jól pulzáló területeire fújjunk belőle, például a fülünk mögé, a csuklónk fölé vagy a könyökhajlatunkba.

  1. Helyes adagolás

Azoknak a személyeknek, akik rendszeresen ugyanazt a parfümöt használják, azt tanácsoljuk, hogy a megszokottnál kevesebbet fújjanak magukra, ugyanis az orrunk viszonylag rövid időn belül megszokja az adott illatot, aminek következtében alig érezzük azt, viszont a minket körülvevő emberek igen. Ezenkívül ajánlott néha a parfümök cserélgetése, hogy az orrunk ne szokjon meg egy illatot, és néha fellélegezhessen.

TESZT! MILYEN PARFÜM ILLIK A SZEMÉLYISÉGÉHEZ?

  1. Megfelelő időszak

Meleg napokon ajánlott a parfümök mérsékelt használata, ugyanis bőrünk fokozott faggyútermelése erősítheti azok illatát. Délelőtt válasszunk könnyedebb parfümöket, és kerüljük az édeskés, nehéz illatokat. Ezenkívül figyeljünk oda, hogy melyik napszakban testünk melyik pontján használjuk a parfümöt: napközben testünk alsó részére fújjuk, így az illat a nap folyamán szépen lassan jut csak el az orrunkig, míg este inkább a nyakunkra, tarkónkra vagy a hajunkra irányítsuk a permetet.

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk