Menü

Kedvenc őszi beauty termékeink

5 dolog, ami alap az őszre

Home » Szépség » Kedvenc őszi beauty termékeink - 10.2018

Itt van az ősz, itt van újra. Nekünk pedig megint extra figyelmet illik fordítanunk arcbőrünk ápolására, hiszen a színes leveleken és a sült gesztenye árusokon kívül a hűvös, száraz levegő is megérkezett. Mutatjuk is, mire kell ügyelnünk, ha idén is gyönyörű bőrrel szeretnénk megúszni az évszakváltást.

Tökéletes tisztaság

Mivel már nem repkednek a 30°C-ok, annyi elmondható, hogy kevésbé izzadunk, mint a nyáron, de ez még nem jelenti azt, hogy egy az egyben elhagyhatjuk arctisztító rutinunkat. Sminkünk esti lemosása továbbra is az egyik legfontosabb dolog, amit az ápolt és egészséges bőrért tehetünk, ezenkívül azonban figyeljünk oda a mélyebb és alaposabb tisztításra is. Bőrtípusunktól függően hetente 1-3 alkalommal használjunk antioxidánsokat és vitaminokat is tartalmazó bőrradírt – különösen, ha zsíros arcbőrrel rendelkezünk.

 

SZUPERGYORS SZÉPÍTKEZÉS

Éjjeli megújulás

A hatékony ápolást nyújtó, hidratáló és megújulást segítő éjszakai arckrém alap, méghozzá egész évben. Az éjszakánál ugyanis nincs jobb időszak arra, hogy bőrünk regenerálódását segítsük, a kollagéntermelődést, hidratálódást ösztönözzük. Ha már a ráncok ellen küzdünk, mindenképp válasszunk olyan terméket, amely erre a célra lett kifejlesztve, és olyan összetevőket tartalmaz, melyekkel serkenthetjük az arcbőrben lévő megújuló folyamatok működését.

 

A fiatalos bőrért

A hűvös szárazság magával hozza bőrünk szárazabbá válását is, ez ellen pedig mindenképpen érdemes egy jó hidratálóval harcolnunk. Plusz pont, ha beépített fényvédő faktorral is rendelkezik a termék, hiszen az őszi napsütés is napsütés, és csak azért, mert hidegebb van, nem feledkezhetünk el egy az egyben a bőrünk öregedésének 80 százalékáért felelős UV-sugarak elleni védekezésről sem.

Ápolt szemkörnyék

Azon kívül, hogy szemkörnyékünk bőre az egyik legérzékenyebb terület, és itt tűnnek fel az elsuhanó évek első jelei is – ugye nem is gondoltuk volna régebben, mennyire zavaróak ezek a szarkalábak? –, a szemkörnyékkel azért is fontos extrán törődni, mivel életünk pillanatnyi körülményei is nagyban befolyásolják annak állapotát. Egy-egy átvirrasztott éjszaka, és másnap szinte magunkra sem ismerünk, mikor a tükörbe pillantunk: „Mik ezek a hatalmas táskák? Te jó ég, ezekkel a karikákkal úgy nézek ki, mint egy mosómedve!” A nyári pihenés után az őszi hajtás közben ez különösen igaz lehet sokunkra, ezért érdemes az ősz elérkeztével beszereznünk egy igazán hatékony ápoló terméket, legyen az krém, maszk vagy akár szérum. A ráncok ellen legjobb, ha hyaluronsavat is tartalmaz a készítmény, a fáradt kinézet és a karikák elkerülése érdekében pedig válasszunk olyan terméket, amelyben antioxidánsokat is találunk.

 

FELÜDÜLÉS A FÁRADT SZEMEK SZÁMÁRA

 

Egyenletes bőrtónus

Ha már szóba kerültek a munkával vagy gyerekkel, esetleg a barátokkal töltött éjszakák, akkor címezzük meg a reggeli hipergyors készülődés kérdését is. Ősz van, ami a legtöbb munkahelyen igazi főszezon. Ilyenkor pedig kinek van ideje arra, hogy reggel egy órával előbb keljen fel csak azért, hogy a tökéletes smink felkerülhessen arcára indulás előtt? Meg mellette persze megkávézzunk, megreggelizzünk, befejezzük gyorsan a prezentációt, és bepakoljuk a gyereket a kocsiba. Vélhetően nem sokan rendelkeznek az ehhez szükséges lelkierővel és energiával, éppen ezért, ahol lehet, rövidítsünk. Például egy színezett arckrémmel. A reggeli beauty-ceremóniánk nagy része máris megoldva, hiszen egy ilyen termékkel hidratálunk, alapozunk, korrektorozunk, ápolunk, fiatalítunk és jó esetben még az UV-sugarak ellen is védekezünk egyszerre.

 

Vissza az oldal tetejére
ÉrtemTovábbi információk