Active Beauty
5 karácsonyi szokás pároknak

Alkossunk saját ünnepi tradíciókat!

5 karácsonyi szokás pároknak

A karácsony családi ünnep, de gyerekek nélkül is kialakíthatunk olyan tradíciókat, amelyek még meghittebbé, még örömtelibbé varázsolják a decembert. Válogasson kedvére párjával az alábbi öt karácsonyi szokás közül, és vessenek be közülük néhányat már idén!

30 NAPOS PÁRKAPCSOLATI KIHÍVÁS

Vegyünk karácsonyfadíszt, amely emlékeztet minket az adott évre!
Ha új házba költöztünk, akkor keressünk házikó formájú díszt az üzletekben. Ha eljegyeztük egymást, akkor válasszunk gyűrű alakú függőt. Ha pedig nem történt ilyen nagy jelentőségű esemény az évben, akkor még mindig készíttethetünk személyre szabott karácsonyi gömböt: például gravírozott idézettel vagy egy számunkra jelentéssel bíró festéssel dobhatjuk fel az egyszerű karácsonyfadíszt. Ez a szokás azért is szép, mert évek múlva egyre több olyan függő fog díszelegni a fán, amely a kapcsolatunkra reflektál.

Töltsünk kávét vagy forró csokoládét egy termoszba, és gyönyörködjünk a karácsonyi fényekben!
Sötétedés után pattanjunk az autóba, és kezünkben a forró itallal fedezzük fel a környéket – ünnepi kivilágításban minden sokkal jobban mutat! Ha nagyvárosban lakunk, autó sem kell, így pedig romantikusan, kéz a kézben andaloghatunk a fényárban úszó utcákon. Évek múltán pedig már azt is meg fogjuk tudni állapítani, hogy melyik szomszéd milyen dekorációt újított be.

5 TÉMA, AMIRŐL MINDEN PÁRNAK BESZÉLNIE KÉNE

Nézzünk összebújva karácsonyi filmeket!
Mindenkinek van kedvenc karácsonyi filmje – vagy legalábbis olyan film, amely ha még nem is karácsonyi témájú, de mindig ilyenkor szereti megnézni. Ha egyelőre csak külön-külön rendelkezünk ilyennel, akkor épp itt az ideje, hogy kiválasszuk a közös favoritunkat. Idén karácsonykor is számos tematikus film kerül a mozikba, lehet, hogy épp ezek között találjuk meg azt, amelyet aztán szokás lesz megnézni minden ünnepi szezonban.

Süssünk együtt süteményt, és vigyünk belőle kóstolót a szomszédoknak!
Csak azért, mert nincsenek gyerekeink, a karácsonyi süti sütése még lehet nagy móka! Válasszunk egy bombabiztos ünnepi kekszreceptet, készítsük el együtt és kínáljuk meg belőle a szomszédokat. Ez már csak azért is jó dolog, mert így kicsit jobban megismerhetjük őket – elvégre ki tud nemet mondani a karácsonyi aprósütikre?

Írjunk egymásnak levelet!
A tárgyi ajándékok mellett megajándékozhatjuk egymást egy-egy kézzel írott levéllel is. Ebben megfogalmazhatjuk a másik iránti érzéseinket, reflektálhatunk a közösen eltöltött elmúlt évre és írhatunk arról is, hogy miért várjuk a következőt. A levelet átadhatjuk egy csinos borítékban a többi ajándékkal együtt, de feltekerve, szalaggal átkötve a karácsonyfán is helyet kaphat. Ugye nem kell ecsetelnünk, milyen megható lesz majd az első karácsonyi leveleket visszaolvasni sok-sok év múlva?

MentésMentés