Active Beauty
5 csináld magad környezetbarát légfrissítő

Egyszerű, de nagyszerű ötletek az illatos lakásért

5 csináld magad környezetbarát légfrissítő

Rengeteg különféle illatosító kapható a piacon, azonban ezek gyakran tele vannak kémiai anyagokkal, melyektől sokan tartanak. Készítsünk inkább otthon saját kezűleg légfrissítőket, méghozzá csupa környezetbarát hozzávalóból.

  1. Sütőpor és citrom

Ebből a két összetevőből igazi csodaszert tudunk készíteni, hiszen két problémát is egy csapásra megoldhatunk vele. A sütőpor  semlegesíti a szagokat, a citromban található illóolajok pedig frissítik a levegőt. Keverjünk össze 1,5 evőkanál sütőport 35 csepp citromolajjal, majd ezt a keveréket töltsük bele egy szórófejes flakonba. Ezután öntsünk hozzá 3 pohár vizet, tekerjük rá a flakonra a tetőt, jól rázzuk össze, és már el is készült az otthoni légfrissítőnk.

RAGYOGÓ DIY ÖTLETEK GLITTERREL

  1. Fűszerek és virágszirmok

Akár szárítva, akár frissen leszedve, a fűszereknél és a virágszirmoknál nem létezik környezetkímélőbb légfrissítő. A mentának, a rozmaringnak, a levendulának, a rózsának és a muskátlinak továbbá nem csak az illata jó, de a látványuk is gyönyörű.

  1. Babaolaj, narancsolaj és bambuszpálcikák

Egy lekvárosüveget töltsünk meg babaolajjal, majd adjunk hozzá pár csepp illóolajat – például narancsolajat. Ebbe a keverékbe állítsunk bele olyan bambuszpálcikákat, melyek magukba szívják az olajat, ezáltal szétárasztva a szobában a kellemes illatot.

  1. Narancs és szegfűszeg

Leginkább ősszel és az adventi időszakban szokás ezt a fajta illatosítót elkészíteni, amihez mindössze egy friss narancsra és szegfűszegre van szükségünk. Utóbbit szurkáljuk bele a narancsba és már el is készült a világ legegyszerűbb légfrissítője.

DIY TORNACIPŐK

  1. Illatpárna

Ez a fajta légfrissítő tökéletes választás lehet a ruhásszekrényünkbe és az autónkba egyaránt. A párnát, amit akár mi magunk is megvarrhatunk, töltsük meg teafűvel, levendulával vagy rozmaringgal. Ha pedig intenzívebb illatra vágyunk, akkor nyugodtan csepegtessünk az anyagra illóolajat.