Active Beauty
2021 férfi hajtrendjei

Az idei év jellemzői: rövid, gyors, egyszerű

2021 férfi hajtrendjei

Kevés dolog fejezi ki jobban az újrakezdést egy friss hajvágásnál. Nézzük ezúttal a férfiak körében idén hódító hajtrendeket!

Mindaddig, amíg egy férfi nem kopasz, igazi fegyver lehet a kezében a haja, amivel a stílusát is tudja időnként kicsit változtatni. Nem csupán a hajápolás fontos, hanem a megfelelő stílus megválasztása is. Szakállal vagy anélkül, klasszikusan vagy sportosan, extrémen vagy egyszerűen, a frizura a férfiakat is öltözteti!

Idén a hétköznapi egyszerűség veszi át a főszerepet, így uralkodik a gyorsaság és a praktikusság. A korábbi évek éles vonalaival szemben sokkal lágyabb átmenetek jellemzik a férfiak frizuráját ebben a szezonban.

MIT EGYÜNK, HOGY DÚSABB LEGYEN A HAJUNK?

AZ IDEI TRENDEK

Gyors és laza – felül hosszabb, oldalt rövidebb haj

Kifinomult megjelenés, egy kis csavarral, ami elegáns, ugyanakkor nem túl feltűnő, laza, mégsem elhanyagolt. Ez az úgynevezett quiff stílusú frizura. Ennél klasszikusan a haj a fej oldalán rövidebbre van vágva, a fej tetején pedig hosszabban hagyva, igazi dús hatást elérve így. Ez a stílus bármelyik korosztálynak jól állhat, és a fej tetején hagyott hosszabb szálak akár egy-két természetes árnyalattal fel is dobhatók.

Formázása rendkívül egyszerű, miután a hosszabb tincseket is megszárítottuk, húzzunk át ujjainkkal egy kevés texturáló spray-t vagy waxot, és kész is!

Ez a klasszikus frizura ráadásul gyorsan átalakítható feltűnőbb, nedves hatású megjelenéssé. Ha ezt kívánjuk elérni, használjunk pomádét, dörzsöljük kezeink közé, és fésüljük át a fej tetején lévő tincseket elölről hátra. Egy kevés lakkal is rögzíthetjük, hogy a hatás egész nap és éjjel is tartson.

HAJÁPOLÁSI MÍTOSZOK: IGAZAK VAGY SEM?

Kócos hatás – a nők kedvence

Nem véletlen sokak kedvence a végtelenül egyszerű, „most-keltem-fel” kócos hatású frizura. Ehhez a hajat rövidre vágják, a hossza kisebb fokozatokban eltérő lehet. Ez a frizura azoknak a férfiaknak tökéletes, akik nem akarnak reggelente túl sok időd tölteni hajuk formázásával és beállításával. Ettől függetlenül ennél a stílusnál is figyelni kell rá, hogy rendszeresen karban tartsa egy fodrász, és ne legyen ápolatlan. Formázásnál főként wax-szal lehet szépen kordában tartani a tincseket.