Active Beauty
Sombré: 4 tudnivaló a szőke stílusról

Finom highlightok

Sombré: 4 tudnivaló a szőke stílusról

A sombré egy szabadkezes melírozási technika, amivel a hajvégek irányába fokozatosan világosodó, rendkívül természetes szőke stílusra tehetsz szert. Ezt a színezőtechnikát a profi szakemberek alkalmazzák.
 
Egy biztos: már nagyon kevesen vágynak egységes, monokróm, „bukósisakosra” festett hajra. Manapság a szalonok vendégeinek többsége természetes hatású frizurát kér magának. Ezért élik virágkorukat a szabadkezes melírozási technikák, mint az ombré, a balayage és természetesen a sombré, a leglágyabb, legbájosabb hatást eredményező színező eljárás. A sombré, vagyis a soft ombré annyiban különbözik az ombrétól, hogy az árnyalatváltás magasabban kezdődik, így természetesebb, lágyabb hatású frizura és kevésbé kontrasztos hajszín lesz a végeredmény. A dm fodrászstúdiójának profi szakemberei örömmel elkészítik ezt neked!
 

Sombré: minden, amit a hajfestési technikáról tudnunk kell

Renate Harrer dm minőségtréner elmondja, hogy mi mindent érdemes tudnod a technikáról. Valamint azt is elárulja, hogy melyik frizurafazonnal kombinálva mutat a legjobban ez a stílus.
 

1. Mi az a sombré?

Ennél a stílusnál az árnyalatváltás puhább, mint az ombrénál. Ezáltal az összehatás is visszafogottabb. Ezt a hatást egy speciális színezőporral érik el, amit kifejezetten a szabadkezes melírozási technikákhoz fejlesztettek ki. A balayage-zsal ellentétben a sombrénál – ahogy az ombrénál is – a haj a töveknél sötétebb, és a hajvégek irányába világosodik. Renate Harrer dm minőségtréner tippje: „A sombrét az arckeretező technikával ajánlom kombinálni. Ennél az arcot világosabb tincsekkel foglaljuk keretbe. Ez szépen kiemeli a vonásokat, és még lágyabbá teszi az összhatást.”
 

2. Kinek áll jól a sombré?

Ez a stílus tulajdonképpen az összes hosszabb hajviseleten jól mutat. Viszont kétségtelenül a legszebben a játékosabb frizurákon – például a tengerparti hullámokon, a „most keltem fel” bozonton vagy a vad göndör loknikon – érvényesül.
 

3. A sombré technikával festett hajnak is szüksége van speciális ápolásra?

A sombré is egy szőkítőtechnika, s mint olyan, nedvességet von el a hajtól, tehát nagyon kívánja az intenzív, hidratáló ápolást. A keratint tartalmazó termékek erősítik a hajat, és javítják annak szerkezetét. Renate Harrer dm minőségtréner tippje: „Aki a sombré stílust még egy speciális árnyalattal is különlegesebbé tenné, annak pigmentált hajápolószerek használatát ajánljuk, amik féltartós színező hatást eredményeznek. Ezek a termékek a hajat nemcsak csillogóbbá teszik, hanem egy plusz árnyalatot is adnak neki. A szőke színt így hűvösebbre vagy melegebbre árnyalhatjuk, vagy erősebb színekkel, például némi vörössel vagy ibolyalilával is megbolondíthatjuk.
 

4. Én is készíthetek magamnak sombré hajat?

A dm minőségtrénere ezt semmiképpen sem tanácsolja: „A szabadkezes technikákat jobb, ha a profik alkalmazzák. Ha mi magunk kísérletezünk vele, előfordulhat, az árnyalatváltás túl éles, a szín foltos vagy narancsos árnyalatú lesz. Ezt helyrehozni nemcsak nagyon időigényes, hanem általában sokkal drágább is, mintha egy fodrásszal készíttettük volna el a frizuránkat.”