Active Beauty
Pasztell álom

Kinek áll jól a rózsaszín haj & mire figyelj, ha ezt a színt választod?

Pasztell álom

A rózsaszín, lila vagy türkiz pasztell árnyalataiban pompázó frizurák már régóta divatosak. Nem neked való? Mi azt mondjuk: dehogynem! Rózsaszín haj – eláruljuk, miért lenne érdemes idén nyáron kipróbálnod a dm pastellage technikáját

Hódít a rózsaszín haj! A pasztell hajszínek különösen tavasszal és nyáron felkapottak. Megkoronázhatod velük az egyedi stílusodat. Ezeket a lágy árnyalatokat idén nyáron egy új technikával, a pastellage eljárással tincsenként is a hajadra varázsolhatod. Ahogy a népszerű balayage, ez is egy szabadkezes módszer, tehát a fodrász kézzel festi meg az egyes tincseket – a választott színű festékkel, ami ebben az esetben nem természetes, hanem pasztell színű.

Rózsaszín hajszín: mire ügyelj?

 • Ezt a különleges hajszínt otthon is megkreálhatod magadnak. Például a dm-ben kapható rózsaszín hajszínezőkkel. A színező csomagolásán található leírást figyelmesen olvasd el, és kövesd az útmutató lépéseit pontról pontra!
 • Ha otthon fested rózsaszínre a hajad, fontos tudnod: a kiindulási szín döntő jelentőségű. Tehát melyik hajszínre festve lesz a legszebb a rózsaszín? A szőke vagy világos hajon mindenképpen csodás eredményre számíthatsz. A sötétebb hajúaknak viszont a ragyogó hatásért először ki kell szőkíttetniük a hajukat – a legjobb, ha azt a dm fodrászstúdió egyik profijára bízzák.
 • Ha azt szeretnéd, hogy a pasztellszínek sokáig szépek maradjanak, intenzíven kell ápolnod a hajad. Heti 1-2 alkalommal ideális ápolópakolással vagy hajkúrával kényeztetni.

5 ok, amiért szeretjük a pastellage technikát

 1. A rózsaszín haj mindenkinek jól ál

  Kinek áll jól a rózsaszín haj? Csak fiatal lányoknak? Badarság! A pasztell árnyalatok – mindegy, hogy rózsaszín, lila vagy türkiz – minden nőnek jól állnak, akik szeretnek a középpontban lenni. Pink, Helen Mirren & társai a legjobb bizonyítékok erre. És a frizurák kapcsán sincsenek határok: rövid hajon és hosszú hajzuhatagon is remekül mutatnak a pasztell tónusok.

 2. Látványos és elbűvöl

  A rózsaszín és más, a dm-ben kapható pasztell hajszínek mindig vonzzák a tekintetet, és jókedvet árasztanak. És ezt nemcsak a fesztiválokon és hasonló rendezvényeken teszik – melyekre sajnos a koronavírus miatt egy kicsit még várnunk kell –, hanem most, a néha szürke hétköznapokban is boldogabbá tesznek minket vidám színfoltokként.

 3. Sokoldalúan bevethető

  A pastellage tincsekkel tarkított haj hihetetlenül sok különböző stílusban viselhető: színárnyalattól és frizurától függően a rózsaszín lehet punkos, romantikus vagy vad. A hűvösebb árnyalatok vagány és laza, a meleg tónusok inkább játékos hatást keltenek.

 4. A mindennapokban is viselhető

  A vattacukortincsek feltűnőek, viszont a hétköznapokban is hordhatók. A skála színintenzitás tekintetében a lágy púderestől az intenzív harsányig terjed. Kedved szerint újra és újra visszafestetheted őket. Ha viszont stílust váltanál, akkor sem lesz nehéz dolgod, ugyanis a balayage-hoz hasonlóan ennél a technikánál is meghagyják a hajtő eredeti színét, így a szín nagyon egyszerűen kinöveszthető belőle.

 5. Létezik kimosható pastellage is

  Nem szükséges hosszútávon elkötelezned magad: a színes hajnak nem kell rögtön tartósnak is lennie. Kimosható színezőkkel, egynapos színezőspray-kkel vagy hajkrétákkal a bizonytalanok is feldobhatják a frizurájukat színes tincsekkel és hajvégekkel. Rózsaszín hajat a dm hajszínező termékeivel te magad is nagyon egyszerűen készíthetsz magadnak.

Tippünk

Bízd a munkát egy profira! Egyeztess időpontot a fodrászoddal, és készíttesd el a legszebb nyári pasztell frizurádat!