Active Beauty
Nincs időd hajat mosni?

5 SOS megoldás

Nincs időd hajat mosni?

Veled is előfordult már, hogy kifutottál az időből, és nem tudtál hajat mosni indulás előtt? Szerencsére ilyen esetben sincs minden veszve, hiszen pár szuper praktikának hála könnyen és gyorsan felfrissítheted a hajkoronád.

Almaecet
Gondoltad volna, hogy az almaecetet nem csak takarítás során használhatod, hanem még a szépségápolásnál is jó szolgálatot tesz? Ha zsíros a hajad, de nincs időd megmosni, akkor mindössze egy szórófejes flakonra, 1,5 dl vízre és 5 csepp almaecetre lesz szükséged. Utóbbi kettőt öntsd bele a flakonba, és alaposan rázd össze. A zsíros tincseidet egyszerűen fújd be ezzel a keverékkel, alaposan masszírozd bele, és már kész is vagy.

Fixáló púder
Nyugodtan használj fixáló púdert a zsíros hajtövekre, amikor épp nincs módod megmosni a hajadat. Szórj egy keveset a hajtövekre, majd ütögető mozdulatokkal dolgozd bele. Miután az áttetsző por magába szívja a faggyút, már csak át kell fésülnöd a hajadat. Persze a nap végén már nem úszod meg a hajmosást, máskülönben a púdertől eltömődhetnek a hajhagymáid.

 

Rizsvíz: Mit ad a hajnak?


 
Babahintőpor
A hintőpor hasonlóan fejti ki hatását, mint a fixáló púder. Szórj egy keveset a kezedre, oszlasd el a hajtöveknél, és alaposan masszírozd be. Figyelem! Soha ne szórd a hintőport közvetlenül a fejbőrödre, ugyanis akkor nem csak zsírosak maradnak a tincseid, de még korpásnak is fognak tűnni.

Kukoricakeményítő
Ennek a konyhai alapanyagnak a szépségápolásnál is hasznát veszed, hiszen el tudod tüntetni vele a zsíros tincseket. Ehhez mindössze egy keveset kell a fejedre szórnod belőle. Ha sötét színű a hajad, akkor keverj a keményítőhöz némi kakaóport, ezáltal nem lesz annyira szembetűnő a fejeden.

 

HAJÁPOLÁSI MÍTOSZOK: IGAZAK VAGY SEM?Copf vagy konty
Használd ki a zsíros hajszálak előnyét, és készíts egy szigorú kontyot vagy copfot. A zsíros tincsek nem fognak mindenfelé szétállni, így egy szuper sleek hajviseletet kapsz. A rakoncátlan tincsek ellen továbbá zselét vagy hajlakkot is – persze így sem tudod elkerülni a nap végi hajmosást.