Lehet, hogy a gyerekkori emlékek, de az is lehet, hogy az Instagram inspiráló divatbloggerei az elsődleges okai annak, hogy újra divatba jöttek a saját készítésű virághajkoszorúk. Sok nő még ma is szívesen díszíti frizuráját virágokkal, hiszen a finom virágokból font hajkoszorúk és a pompázatos virágkoronák is varázslatos-természetes nőies megjelentést kölcsönöznek viselőiknek.

A virágkoszorúk különösen kedveltek fesztivál outfitek kiegészítőiként, népviseletek megkoronázóiként vagy koszorúslányok és bohém stílusú mennyasszonyok fejdíszeiként – természetesen színben és stílusban a mennyasszonyi sminkhez, illetve a dress codehoz igazítva.
Az alábbi leírásban megmutatjuk Neked, hogyan készítheted el a saját romantikus virágkoszorúdat.
 

Virágkoszorú a hajadba

Anyagok

 • különböző virágok
 • zöld drót, 1,4 mm átmérőjű
 • zöld virágkötő drót, 0,6 mm átmérőjű
 • metszőolló
 • keskeny zöld ragasztószalag
 • a virágok színéhez passzoló színű textilszalag
 

Így készül

 
 1. Vágj le a vastagabb drótból egy olyan hosszúságú darabot, ami kétszer körbeéri a fejedet. Hajtsd félbe, és sodord meg néhányszor. Formázz mindkét végén egy-egy hurkot, később ezekbe fogod befűzni a megkötéshez szükséges textilszalagot. A drót hegyes végeit tekerd körbe némi ragasztószalaggal, nehogy megsértsenek.
 2. Vágd a virágok szárait 3-4 centiméter hosszúra. A virágszárakon a leveleket tetszés szerint rajtuk hagyhatod, vagy el is távolíthatod róluk. Most fogj össze 2-3 virágot kis csokorrá, és tekerd körbe őket ragasztószalaggal. Attól függően, hogy mennyire tömött koszorúra vágysz, 10-15 ilyen csokrocskára lesz szükséged.
 3. Ezt követően érdemes a csokrocskákat a koszorúra próbálni, tehát egymástól azonos távolságra a drótkoszorú köré rendezni. Ha a koszorú nem tűnik elég tömöttnek, akkor egyszerűen csak sűrítsd még néhány csokrocskával.
 4. Ha megvan az elrendezés, akkor a virágok rögzítése következik. Ehhez tekerd néhányszor a csokrok köré a vékonyabb virágkötő dróthuzalt, majd a drótkoszorúra is ezzel rögzítsd őket. Ennél arra ügyelj, hogy úgy rendezd el a virágokat, hogy ne látszódjanak mögöttük se a száraik, se a ragasztószalag.
 5. A drótkoszorú két végén lévő hurkokba fűzz bele egy-egy darab szalagot. A szalagokat tetszés szerinti hosszúságúra hagyhatod. Csak az a fontos, hogy a fejed hátsó részén masnit lehessen kötni belőlük.
 

Tippünk:

A koszorúban tovább gyönyörködhetsz, ha olyan virágokból készíted el, amik könnyen száríthatók, például fátyolvirágból vagy rózsából. Még királylányosabb lesz a végeredmény, ha egy vékony drótra gyöngyöket fűzöl fel, és ezt is a virágok köré tekered. A hozzá passzoló frizurával, szépen definiált, selymesen fénylő loknikkal és egy csodás virágkoronával mesébe illő lesz az összhatás.