Active Beauty
Így készíts magadnak kócos hatású kontyot

Egyszerű, nagyszerű és még trendi is

Így készíts magadnak kócos hatású kontyot

Messy bun készítése kezdőknek

Ha nem igazán szoktunk kontyot készíteni, akkor ezt a típust nekünk találták ki. Elkészítéséhez fogjuk a hajunkat egy magas lófarokba, majd az ujjainkkal óvatosan húzzunk ki pár hajszálat a copfból, így sokkal szebb struktúrája lesz a hajunknak. Ezután csavarjuk meg a lófarkunkat, majd tekerjük a hajgumi köré. Egy további gumival rögzítsük, fújjunk rá egy kevés hajspray-t, és már el is készültünk.
Amennyiben még nem elég kócos a végeredmény, akkor még ezután is húzhatunk ki hajszálakat, vagy egyszerűen összekócolhatjuk a hajunkat a ujjunkkal.
 
Messy bun készítése haladóknak

Akik már többször készítettek maguknak ilyen típusú kontyot, azok nyugodtan megpróbálkozhatnak az alábbi verzió egyikével, melyek egyébként még gyorsabban készülnek el, mint az előző. Lássuk hát a profi kócos konty két különböző elkészítési módját.

#1 elkészítési mód
Fogjuk a hajunkat egy magas copfba, azt csavarjuk meg, majd tekerjük fel csigába. Ezután rögzítsük egy hajgumival, majd az egyik ujjunkkal óvatosan húzzuk szét a kontyot, hogy elérjük a kócos hatást.

#2 elkészítési mód
Ennél az elkészítési módnál is fogjuk egy magas copfba a hajunkat, de úgy, hogy csak félig húzzuk át a hajgumin a lófarkat, aminek következtében egy hurkot kapunk. Ezután ismét húzzuk át a copfot a hajgumin, végül azt erősen húzzuk meg. Ha nem elég kócos a kontyunk, akkor ebből is húzhatunk ki pár hajszálat.