Active Beauty
Hajszínezés: Ezek a színek kapják idén ősszel a főszerepet

Jöjjenek a színek!

Hajszínezés: Ezek a színek kapják idén ősszel a főszerepet

Nem találod elég fényesnek és ragyogónak a hajad? Nem kell rögtön hajfestékért rohannod a drogériába, egy kímélőbb hajszínező termékkel is felfrissítheted a hajszíned.
Néha a hajunk egyszerűen nem illik bele az összképbe: jó hangulatban vagyunk, jól érezzük magunkat a bőrünkben – a hajunk viszont csak erőtlenül és fakón lóg lefelé. Ilyenkor elő a színekkel! És valószínűleg még hajfesték nélkül is sikerül javítanunk a helyzeten. 2021 őszén egy színezővel is divatos színárnyalatot csempészhetünk a tincseinkre, hiszen a hajszínező termékek egy kiváló tulajdonsága, hogy intenzívebbé teszik a természetes hajszínt, és újra ragyogóvá varázsolják a frizuránkat.

 

Hajszínezés: Ezt a 3 színt viseljük idén!
 

Cappuccino barna: a meleg árnyalatok tündöklővé teszik a hajat

Ha eredetileg is barna a hajunk, fénybalzsamokkal és kímélő színezőkkel szép effekteket varázsolhatunk bele. Ha viszont nagyon világosról váltanánk sötétre, érdemes óvatosnak lennünk. „Ha ugyanis nem megfelelően járunk el, az eredmény könnyen zöldes árnyalatúvá válhat” – magyarázza Helmut Maier, a dm kreatív menedzsere. Különböző multitechnikákkal – például egy lágy sombré színátmenettel – izgalmas, élénk színélményt alkothatunk. Ezt a munkát azonban mindenképpen bízzuk a profikra, akik nemcsak segítenek kiválasztani a nekünk legjobban álló színárnyalatot, hanem azt is megmondják, ha egy tartósabb hajfesték használata az esetünkben esetleg célravezetőbb lenne.

Smink tipp: Ez a hajszín a ragyogó arany vagy bronz, meleg barna és olívaárnyalatokkal elkészített szemsminkkel alkot különösen harmonikus párost, és ezek a színek az egész stílusnak elegáns jelleget kölcsönöznek.

Vörös, amit nem lehet nem észrevenni

A hajunk most az őszi természet ihlette lágy rézárnyalatokban, meleg fahéjtónusban és érzéki gesztenyebarnában is ragyoghat. „A vörös örök sláger” – mondja Helmut Maier, a dm kreatív csapatának vezetője. „Jelenleg a természetes árnyalatok a legkeresettebbek. Lehet meleg, hideg, intenzív és feltűnő vagy teljesen visszafogott: minden típushoz megtaláljuk a hozzáillő vörösárnyalatot.”
 

Kezdőknek a szakértő lágy rézárnyalatú hajfestékeket és úgynevezett glossing (fényesítő) kezelést javasol. A hajfényesítő termékeket elsősorban a haj színezés utáni ápolására és a hajszín nemesebbé tételére használják, de bármikor alkalmazhatjuk őket, és szép reflexeket alkothatunk vele a tincseinkre. Jó hír mindenkinek, aki nemcsak az optikai természetesség híve: csodaszép vörösreflexeket vegyi anyagok nélkül, növényi festékekkel is varázsolhatunk a hajba, például az EOS növényi hajszínező termékekkel, melyekkel a dm fodrászstúdió profijai is dolgoznak.


Smink tipp: A meleg vörös nem tűri a rikító színek konkurenciáját, ezért nem tanácsos hideg pink árnyalatú pirosítóval és ajakrúzzsal párosítani. Ezzel szemben a barack- és korallárnyalatok szépen harmonizálnak vele, egy ugyanazon színcsaládból választott vörös rúzs pedig középpontba helyezi az ajkakat. A vörös hajszínnel izgalmas kontrasztot alkotnak a piros komplementerszíneiben, például a türkizben vagy petrolkékben ragyogó szemsminkek. Barna, arany, zöld és a rézárnyalatokkal kombinálva pedig visszafogott és harmonikus lesz az összhatás.

 

Golden glow (arany ragyogás) – A haj ragyog, akár a napsugarak

Az aranyszőke hajszín egy darabka napot hoz az őszbe. Nem probléma, ha a hajszálak és a hajvégek a nyár után kifakultak kicsit, ahogy Helmut Maier magyarázza: „Sőt, ez egy jó kiindulási alap lehet új, izgalmas színátmenetek és csodás fényjátékok megalkotásához. Ennek természetesen az az alapfeltétele, hogy a haj ápolt és egészséges legyen.” A hajnak, amit egész nyáron a klóros vagy sós víz, valamint a napsugárzás károsító hatásának tettünk ki, ilyenkor feltétlenül extra nedvességpótlásra van szüksége. Érdemes figyelembe venni, hogy a szőke tincseinket csak sötétebbre lehet színezni. Tipp: remek segédeszköz a termékek csomagolásán található színskála, amelyen láthatók a lehetséges kiinduló hajszínek. Így a világosszőke hajat sötétszőkére vagy közepes szőke árnyalatúra színezhetjük.


Smink tipp: Az arany szépen harmonizál a meleg bőrtónusokkal és a napbarnított bőrrel. Egy kevés highlighter az arccsontokon, az orrhegyen, az ajkak feletti Ámor-ívben, a belső szemzugban és a szemöldökök alatt frissé és sugárzóvá teszi az arcot.

 

Hajszínezés 8 lépésben

  • Ügyeljünk arra, hogy színezés előtt közvetlenül ne mossuk meg a hajunkat, így a fejbőr természetes védőrétege sértetlen marad.
  • Húzzunk fel egyszerhasználatos kesztyűt.
  • Azért, Hogy a bőrünkön ne keletkezzenek festékfoltok, vigyünk fel egy zsíros arckrémet a hajtövek előtti homlokrészre és a fülekre.
  • A hajszínezőt a festőecsettel a hajtövektől kezdjük el felvinni. Tipp: a végeredmény egyenletesebb lesz, ha a hajunkat utána jól átfésüljük.
  • A hatóidőt tartsuk be pontosan. Ezt a haj típusa, a kívánt színintenzitás és a csomagoláson található információk határozzák meg.
  • Ezután alaposan mossuk ki a színezőt a hajunkból. Addig folyassuk rá a vizet, amíg a lefolyó víz tiszta nem lesz.
  • Színezés után masszírozzunk a hajunkba némi balzsamot, hagyjuk hatni egy percig, majd alaposan öblítsük ki belőle.
  • És már csak az utolsó simítások vannak hátra: szárítsuk meg hajunkat, és megszokott módon formázzuk frizuránkat.