Active Beauty
A természetes hajszínhez való visszatérés 5 módja

Vissza a természethez

A természetes hajszínhez való visszatérés 5 módja

Aki sokévnyi festés után vissza szeretné nyerni az eredeti hajszínét, annak sok türelemre és kitartásra lesz szüksége. Ezekkel a trükkökkel és a dm termékeivel azonban sikerülni fog!
 
Néhány melírtincs itt, egy kis glossing ott, vagy rögtön egy teljesen új hajszín. Olyan sok csodálatos lehetőség van a hajszínezés általi átalakulásra, hogy sokszor választani is nehéz. Mégis sok nő életében eljön az a pont, amikor vissza akar térni a természetes hajszínéhez.

Sokan azt szeretnék, hogy a hajuk végre kipihenhesse magát a hosszú éveken át tartó kémiai kezelések után, mások azért döntenek így, mert fel akarják vállalni az ősz hajukat, és vannak, akik egyszerűen csak megunják a folyamatos utánfestést. A visszaút viszont nem könnyű, mindenképpen számolni kell egy bizonyos átmeneti időszakkal, ami alatt lenő a festett hajrész. Helmut Maier dm minőségmenedzser és fő stylist ezen tippjeivel és trükkjeivel azonban mindenki könnyen átvészelheti ezt az időszakot.
 

5 lehetséges visszaút a természetes hajszínhez

1. Egy jó stratégia

Számíts arra, hogy a természetes állapot visszanyerése nem megy egyik napról a másikra, meglehetősen hosszú folyamat is lehet. Aki az átmeneti időszakot stílusosan és ápolt hatású frizurával szeretné átvészelni, annak szüksége van egy jó tervre. A legjobb, ha egy tapasztalt hajszíntanácsadótól kérünk segítséget, és vele együtt dolgozunk ki egy (hosszútávú) stratégiát az egyéni kívánságaink és a hajunk tulajdonságainak figyelembevételével. Mindegy, hogy sötétről világosra, világosról sötétre váltanál, vagy úgy döntesz, hogy megmutatod a világnak az ősz hajkoronádat.

2. Szín a flakonból: hajtőszínező sprayk

A lenőtt hajtő problémára a legegyszerűbb megoldás egy buzz cut (nagyon rövidre nyírt katonás frizura). Jóllehet az ultrarövid haj szuper trendinek számít, sokak számára természetesen mégsem opció. Nem is kell annak lennie! Azért, hogy a fejbőr és a festett haj közötti festetlen sáv miatt ne utáljunk hónapokon át a tükörbe nézni, fújjunk erre a részre hajtőszínező spray-t (kapható a dm-nél is), amit a következő hajmosásnál egyszerűen ki is moshatunk belőle.
 
Helmut Maier, a dm fő stylistja itt hozzáteszi: „A L’Oréal „Hair Touch up” hajtőszínező spray-je sok különböző árnyalatban kapható, és pillanatok alatt elfedi a lenövést. A Schwarzkopf „Boho Rebel” termékekével két legyet üthetünk egycsapásra. A színezett szárazsampon még fel is frissíti a hajat.”
 

3. A fodrászok trükklistája: a balayage és a melír

Mindegy, hogy hamvasszőke vagy barna a hajad, meghoztad a döntést, miszerint lépésről-lépésre visszaállítod a természetes hajszíned. Ezért a hajszínezés és az otthoni hajfestés ebben az időszakban tabunak számít.
 
Az átmeneti időszak átvészelésében a fodrászok tudnak a legnagyobb segítséget nyújtani. Ők a speciális melírozási technikákkal – például a balayage-zsal – stílusos átmeneteket képesek alkotni a hajba, melyeknek köszönhetően hónapokig harmonikus összhatást kelt a frizura.
 
„A fóliát nem alkalmazó balayage metódusnál a hajtöveket nem festik be. A fodrász az egyes tincseket szabad kézzel melírozza, és nem törekszik arra, hogy a festett részek egyenlő távolságra legyenek egymástól. Így mossa szépen össze a természetes hajszín és az aktuális festés közötti átmenetet” – mondja Helmut Maier.
 
Tipp: ha melíroztatsz, használj rendszeresen hidratáló hajkúrákat!
 

4. Vissza a természetes hajszínhez – El lehet távolítani a hajból a hajfestéket?

Fontos tudnod, hogy a mesterséges színjátékok meglehetősen megterhelik a hajat. Tehát a hajfestés megváltoztatja a haj szerkezetét, a pigmentek pedig a hajszálak mélyére hatolnak. Hajfestékeltávolító készítményekkel viszont sikerülhet „kiradírozni” belőlük a mesterséges festékanyagot.
 
Az eljárás hasonlít a hajfestéshez. A különbség közöttük: a vegyi anyagok felduzzasztják a hajszálakat, és kiszívják belőlük a pigmenteket. Ha ez jól sikerül, egy lépéssel közelebb kerülsz a természetes hajszínedhez. Viszont ezt a munkát mindenképp bízd egy profira, hiszen a vegyi kezelések különösen megterhelik a hajat. Ezek után tehát rendkívül fontos rendszeresen tápláló pakolásokkal kényeztetni azt.
 

5. Styling az átmenetekhez

Nézz szembe az igazsággal: a természetes hajszínhez való visszatérés egy hosszú, hónapokat is igénybe vevő folyamat – főleg hosszú haj esetén. Ha számodra a rövidre vágatás túl radikális lépés lenne, akkor a hajadnak az átmeneti időszakban megfelelő stylingra lesz szüksége. Tarts ki! Megéri!
 
 

Vissza a természetes hajszínhez – Szuper frizurák az átmeneti időszak átvészeléséhez

 
  • A lenőtt hajtöveket eldughatod egy magas, kócos konty alá, mert a festett hajrész egyszerűen eltűnik a kontyban.
  • A cikk-cakk választék a világos és sötét hajtövekből rendkívül izgalmas mixet varázsol. A legjobb, ha az akkurátus választékot egy elválasztó fésűvel húzod meg.
  • Művészi fonott frizurákkal izgalmas színjátékot kreálhatsz.
  • A könnyű tengerparti hullámok optikailag puhítják a hajtöveket. A matt, természetes strandfrizurát például a Balea tengervizes spray-jével alkothatod meg.