Active Beauty
A legszebb fonott frizurák

Népi hajfonatok

A legszebb fonott frizurák

Elkészült a gyönyörű smink, már csak a megfelelő frizura hiányzik a tökéletes összhatáshoz? A mi hosszú, rövid és félhosszú hajból megkreált fonott frizuráink nemcsak hogy remekül illenek a népviseletekhez, hanem a hozzájuk illő kiegészítőkkel otthon is egész egyszerűen elkészíthetők.
 

Fonott frizurák minden hajhosszból

A fonott frizurákban az a legjobb, hogy akkor sem esnek szét, ha netán táncra perdít minket valaki, és megannyi változatuk létezik. Helmut Maier profi stylist tippeket ad az elkészítésükhöz.
 

Fonott frizura hosszú hajból: kétrészes francia fonat

A hosszú hajból meseszép fonott frizurák készíthetők. Ha szögegyenes a hajad, egy hajhab és egy hajspray segít jobban formázhatóvá tenni azt. Így készül a kétrészes francia fonat.
 
Mire lesz szükséged hozzá?
Fésűre,
kis átlátszó hajgumikra,
hullámcsatokra (a hajaddal egyező színben),
esetleg kis hajcsatokra (a hajaddal egyező színben),
hajsprayre.


És így készül:

Válaszd le
Válassz le egy négyszög alakú részt a fejed tetején lévő hajadból (a szemöldököd közepéhez igazítsd a sarkokat). Gumizd össze ezt a hajrészt.
A homlokod feletti kimaradt részt fond be francia fonási technikával az egyik halántékodtól a másikig. Gumizd össze a fonat végét.  
Egyesítsd a négyzetet a fonattal
Bontsd ki a négyszögben lévő hajat, fésüld a francia fonat végéhez, vedd ki belőle a hajgumit, és a négyszögben lévő hajrésszel együtt fond tovább a tarkódon.
Rögzítsd a fonatot
Ha a végére értél, a fonat lelógó részét koszorú alakban tűzd fel a fejed hátsó részére. Segítségedre lehet ebben egy kis tükör.
Lazítsd fel!
A műalkotást lazítsd fel egy kicsit az ujjbegyeiddel, ettől romantikusabbá válik az összhatás. Ez a mesés frizura csodásan illik a népviseleti ruhákhoz.
Ha nem vagy egy fonó-profi, akkor ez a néhány tipp segíthet a frizurák elkészítésében.
 

Fonott frizura félhosszú hajból: fél francia fonat

A vállig érő hajban csodásan mutat a fél francia fonat. Ehhez néhány felső tincsből oldalasan, francia fonással készíts egy koszorút. A hajad többi része maradjon kibontva.  A kívánt magasságban rögzítsd a fonatot egy átlátszó hajgumival – például a képen látható kéz magasságában. Romantikus-játékos frizurát készíthetsz ezzel a technikával, ami különösen akkor szép, ha a haj kibontott része hullámos.
Félhosszú hajból egy aszimmetrikus francia oldalfonat is készíthető. Ehhez oldalasan fond végig a hajadat, majd pedig lazítsd fel a fonatot.
 

Népviselethez illő frizura rövid hajból

Túl rövid a hajad, vagy egyszerűen nem sikerül a fonás? Akkor egy szép fejdísz segíthet az ünnepi frizura megalkotásában. A különleges kiegészítő lehet egy csodaszép hajpánt vagy egy saját készítésű virágkoszorú.

Különleges frizura rövid hajból: készítsd a homlokodnál apró fonatokat, és vezesd be a végüket a hajpánt vagy a virágkoszorú alá. Csodaszép lesz az összhatás!

 

Volumennövelő tipp: tupírozd fel kissé a homlokod feletti sávban a hajadat, és tűzd meg a hajdísz alatt.

Segédeszközöket a hajformázáshoz a dm.hu oldalon találsz!