A szőkéknek mindig jobb? Ezt nem állítanánk! Ám a szőke kétségtelenül a legkedveltebb hajszínek közé tartozik – még akkor is, ha amúgy a legkevesebben rendelkeznek természetes szőke hajjal. Aki színezés útján világosítja a haját, az általában a szőke melír technikák, a balayage vagy az ombré stílus mellett teszi le a voksát.
Jó tudnod, mielőtt belépsz a fodrászszalonba: a fodrászok számára a sötétebb tónusok is – például a világosbarna – még a szőke árnyalatok spektrumához tartoznak. A szőkének számos tónusa van, és megannyi érdekességet tudunk mesélni róla. Így például:

6 tény a szőke hajszínről

1. Balayage szőke

A legkedveltebb hajfestési stílus szőke hajon különösen jól mutat – főleg akkor, ha szép hosszú hajzuhatagról van szó. A balayage egy szabad kezes technika, ami annyit tesz, hogy a fodrász a festésnél a kezébe veszi az egyes tincseket, és ecsettel viszi fel rájuk a különböző árnyalatú festékeket, amik csak kicsit világosabbak a természetes hajszínnél.
 

2. A természetes szőke számokban

Amilyen kedvelt a szőke hajszín, olyan ritka is (biológiai szempontból): a világ népességének csupán 2%-a természetesen szőke – és bizonyos kutatások szerint a szőkék hamarosan el is tűnhetnek a földről. Ugyanis a természetes szőkeséghez mindkét szülőnek magában kell hordoznia, és tovább kell örökítenie a szőke gént.
 
Átlagosan 150.000 hajszállal a szőke embereknek van a legtöbb haj a fejükön (ami azonban vékonyabb, mint a többi természetes hajszín esetében). Összehasonlítva: a barnáknak átlagosan 110.000, a feketéknek 100.000, a vörösöknek pedig 90.000 hajszála van.