Active Beauty
6 érv a keratinos hajegyenesítés mellett

Sima és selymes

6 érv a keratinos hajegyenesítés mellett

A keratinos hajkezelésnek köszönhetően búcsút inthetünk a „bad hair day”-eknek, azaz azoknak a napoknak, amikor minden igyekezetünk ellenére sem úgy áll hajunk, ahogy szeretnénk. Eláruljuk, mit várhatsz ettől a kezeléstől.
 
Vannak problémás hajtípusok: mosás után kezelhetetlenek, formázhatatlanok, és a kiszálkásodás miatt mindig ápolatlannak tűnnek. Létezik azonban egy kezelés, ami már önmagában is segíthet megoldani ezt a problémát, mondja Renate Harrer dm minőségtréner: „A keratinos kezelés megerősíti a hajszálakat. A kezelés után a haj nemcsak egyenesebbé, hanem csillogóbbá és könnyebben formázhatóbbá is válik.”

A hajegyenesítés menete: a fodrász először alaposan megmossa, majd teljesen megszárítja a hajat. Ezt követően egyenletesen felviszi rá a keratinkészítményt, majd 20 percig rajta hagyja, azután pedig újra megszárítja. Ezt követően hajvasalóval, 210-230 fokon kiegyenesíti a hajat. Ennek során a készítmény behatol a hámrétegbe, és keratinnal feltölti a hajszálakat. Fontos: ezt követően a hajnak 2-3 nap pihenésre van szüksége, s ezalatt se megmosni, se szorosan befonni nem szabad.


6 érv a keratinos hajegyenesítés mellett

 

1. Tartós hatás

Az, hogy kinél meddig tart a hatása, az a haj szerkezetétől függ, mondja Harrer szakértő. „Nagyon göndör haj esetén csupán két hónapig, enyhén hullámos hajon alkalmazva azonban akár négy hónapig is élvezheted a hatását” – mondja Renate Harrer. Egy valamivel mindenképpen számolhatsz, bármilyen is legyen a hajad: az innovatív kezelés, ami során a hajszálakat keratinnal töltik fel, selymessé és csillogóvá teszi az összhatást – méghozzá heteken át.


2. Időtakarékos, gyors formázás

A 2 óra alatt elvégzett keratinos hajegyenesítés biztosítja számodra azt, hogy onnantól fogva hetekig minden reggel csupán perceket kelljen rászánnod a formázásra. Az eredetileg erősen göndör hajat lehet, hogy még egyszer szükséges lesz hajvasalóval átsimítanod, viszont mindenképpen jóval kevesebb időt fog igénybe venni a hajformázás, mint korábban. Tökéletes azoknak, akiknek reggelente sietnie kell. Renate Harrer dm szakértő szerint majdnem mindegyik hajtípus profitál a keratinos kezelésből. Csupán nagyon vékonyszálú hajra nem ajánlja, mert az egyenesítés által csökken a volumen, és így az eredetileg sem dús hatású hajat még laposabbnak és erőtlenebbnek láttatja.

 

3. Optikailag hosszabb haj

Minden hullámos vagy göndör hajú nő tudja: nedvesen a haj sokkal hosszabbnak látszik. Nyilván, hiszen egyenesebb! Ezt a hatást természetesen a keratinos hajegyenesítéstől is várhatod. A haj néhány kezelés után rögtön néhány centiméterrel hosszabbnak tűnik majd.
 

4. Fényesebb összhatás a keratinos kezelésnek köszönhetően

A keratin a haj legfőbb alkotórésze. Ez a fehérje erősíti és egyenesíti a hajat. Ráadásul a hajegyenesítő hatásnak köszönhetően szép fényt is ad a hajnak. Azért, hogy a kezelés hatását a legtovább élvezhesd, a szakértő ajánlása szerint a hajad ápolásához is egy keratintartalmú készítményt érdemes használnod. Ugyan a keratinos kezelés egy nagyon kíméletes eljárás, mégiscsak egy hajformázó metódus, tehát bizonyos mértékben terheli a hajat. Ez azonban a megfelelő ápolással ellensúlyozható.
 

5. Kíméletesebb, mint a rendszeres hajvasalás

A mindennapos hajvasalóval való formázás rendkívüli mértékben igénybe veszi a hajat. A keratinos hajkezeléssel a rendszeres hajvasalást megspórolhatod magadnak, így kímélheted a hajad, ami ennek köszönhetően tovább marad selymes és egészséges – egészen a hajvégekig.
 

6. Viszlát, szálkásodás!

A keratinnal való kezelés mellett szóló egyik legjobb érv az, hogy megszünteti a haj szöszösödését. A keratin ugyanis kiegyenesíti az ezerfelé álló hajszálacskákat, így minimális idő- és energiabefektetéssel csillogó és elegáns frizurát varázsolhatsz magadnak.