Active Beauty
5 rossz szokás, ami kifejezetten káros a hajra – NYEREMÉNYJÁTÉK

Tincseid ezekből nem kérnek

5 rossz szokás, ami kifejezetten káros a hajra – NYEREMÉNYJÁTÉK

A hajápolásra ugyanannyit költesz, mint a ruhatáradra, és már a világ összes termékét kipróbáltad, mégsem szépek a tincseid? Akkor vedd sorra az alábbi rossz szokásokat, és gondold végig, melyiket követed el te is.

Állandó fésülöd
Már gyerekként azt hallgattad, hogy ha nem fésülöd meg rendszeresen a hajad, akkor az összegubancolódik, majd a következő fésülésnél ezeket a csomókat egyszerűen kitéped? Azaz ha ezt mindenáron el szeretnéd kerülni, egy nap többször is meg kell fésülnöd a tincseidet – mondaná a logika. Ez azonban nem jó taktika! Ennek oka, hogy az állandó fésülés következtében gyengül a haj szerkezete. Egy átlagos napon teljesen elegendő, ha kétszer, egyszer reggel, és egyszer este nyúlsz a hajkefe után.

Nem tisztítod a hajkefét
Ha már a hajfésülést említettük, felmerül egy kérdés: milyen gyakran kell megtisztítanunk a hajkefét? A helyes válasz: hetente egyszer, méghozzá egy lágy samponnal. Tudni kell, hogy a kefe fogai között rengeteg por ül meg, továbbá benne marad a kosz és a hajzsír is. Ha pedig nem tisztítod meg, akkor ezeket csak belekened a hajadba, így a tincseid előbb lesznek zsírosak.

Piszkálod a hajad
Ha állandóan simogatod és piszkálod a tincseidet, akkor ne csodálkozz, ha nagyon hamar zsíros lesz a hajad! A kezeden ugyanis rengeteg baktérium, zsír és szennyeződés van. Ezeket pedig így csak felviszed a fejbőrödre, aminek következtében kárt teszel a hajszálak egészségében.
 
Nedves hajjal mész ki az utcára
Noha az talán alapvetésnek számít, hogy vizes hajból sosem szabad kontyot csinálni, azt már kevesebben tudják, hogy hasonlóan káros a haj egészségére nézve, ha nedves tincsekkel megyünk ki az utcára. Tény, hogy a levegőn szárítás sokkal jobb, mint a hajszárítózás, ennek ellenére azt javasoljuk, hogy a hajmosás és az otthonról való elindulás között teljen el legalább 30 perc. A szabad levegő tele van apró porszemcsékkel, melyek könnyedén bejutnak a haj gyökereihez, ezáltal kárt téve a hajszálakban.

Nem használsz hajpakolást
Fontos, hogy mindig ápold a hajadat – ne csak balzsammal, hanem speciális pakolásokkal is. A fehérjetartalmú pakolások remek választásnak bizonyulnak, így pár hetente nyugodtan kényeztesd a tincseidet ilyen termékekkel. Persze mindig a hajtípusodnak megfelelő készítményt válassz! Amennyiben például a hajszálaid erősítése a cél, akkor olyan terméket használj, ami gyengéden távolítja el a faggyút és az olajmaradványokat, így támogatva a haj egészségét.
 Játssz velünk! 

Töltsd ki 2022. október 23-ig a lent található űrlapot, és válaszolj helyesen a feltett kérdésre, hogy tiéd lehessen a képen látható REVOX ajándékcsomag!

 

A nyereményjátékát szabályzatát és az adatkezelési tájékoztatót itt éred el. 


EREDMÉNYHIRDETÉS

A játék lezárult. Mindenkinek köszönjük a részvételt. Rengeteg helyes megfejtés érkezett, alább az 5 szerencsés nyertes, akit e-mailben is értesítünk:
- E. Anita, Budapest
- K. Laura, Pécs
- D. Bianka, Békéscsaba
- H. Nikolett, Martonvásár
- K. Kata, Tárnok 
Az űrlap nem érhető el, a nyereményjáték véget ért.