Active Beauty
4 szakértői tipp száraz haj ellen

Téli hajápolás

4 szakértői tipp száraz haj ellen

Nedves-hideg idő odakint, a fűtött helyiségek száraz levegője odabent, no meg a sapka, a sál és a gyapjúkabát. Nem csoda, ha téli időszakban szárazzá válik a hajunk.
 
Télen az állandó hőmérsékletváltozás a hajat könnyen szárazzá és sprőddé teheti. Erre a gyakori mosás-szárítás és a fűtés okozta száraz levegő is rátesznek még egy nagy lapáttal. A nedvességhiánynak és a feldurvult szerkezetnek köszönhetően a haj gyapjúval érintkezve azonnal feltöltődik, amitől a hajszálak azonnal égnek állnak. Mit tehetünk a szalmaszáraz hajszálak ellen? Ezek a szakértői tippek választ adnak a kérdésünkre.
 

Mit tegyünk, ha szárazzá válik a hajunk?

 
A fodrászstúdióban a problémát mélyen ápoló kezelésekkel orvosolják, amik a hajszálakat nedvességgel látják el, és simábbá teszik a felületüket, magyarázza Renate Harrer, a dm fodrászstúdió minőségmenedzsere. Otthon a rendszeres ápoló balzsamhasználattal és kúrákkal előzhetjük meg, hogy szárazzá váljanak a hajvégeink.
 

Mitől válik szárazzá a hajunk?

 
A haj fazonjának döntő szerepe van ebben, mondja Renate Harrer. „Ha a hajunk pontosan a gallérunkig vagy a sálunkig ér, akkor a plusz súrlódás következtében becsomósodhat.“ Mindenkinek, aki télen száraz, szálló hajjal küzd, azt tanácsolja a szakértő, hogy a long bob helyett egy annál valamivel hosszabb vagy rövidebb fazont válasszon magának. Extra védelmet a hajszálak és hajvégek számára a töredezésgátló szérumok, hajolajok és formázó krémek nyújtanak.
 

Mivel javíthatunk a száraz, festett haj állapotán?

 
A dm fodrászstúdióban a szakemberek direkt színező pigmenteket tartalmazó ápoló készítményeket használnak, amik a hajszínt újra és újra felfrissítik, intenzívebbé teszik – magyarázza Renate Harrer. Ezenkívül ezek a termékek intenzív ápoló hatással is rendelkeznek, panthenoltartalmuk pedig az optimális nedvességpótlásról gondoskodik. Otthoni használatra az alacsony pH-értékű „color freeze“ termékek alkalmasak, amik magukba zárják a pigmenteket, és tartóssá teszik a színpompát. A hajhab és a hajspray pedig egyrészről védik a festett hajat formázás közben, másrészről fel is vértezik azt a szél, a hó és a hideg károsító hatása ellen.
 

Mi segít a száraz, hullámos haj szépségének visszanyerésében?

 
„Léteznek olyan speciális krémek és hővédőtermékek, amelyek víztaszító tulajdonsággal rendelkeznek“ – magyarázza Renate Harrer, „A kamélia például egy olyan növény, ami a természetben is lepergeti magáról a vízcseppeket, samponok és ápolótermékek összetevőjeként pedig megakadályozza, hogy a haj sok nedvességet szívjon magába a levegőből. Ez segít elkerülni, hogy a loknijaid lapossá, élettelenné váljanak, valamint hogy a hajszálaid a szárazságtól feltöltődjenek és szálkássá váljanak.”

Sokoldalú hajápolási termékeket találsz a dm Online Shopban.
Ápol
Balea Professional intenzív hajápoló olaj Professional Oil Repair argánolajjal, extrém igénybevett és száraz hajra, 100 ml

Megvásárolom a dm Online Shopban
 
Töredezett hajra
Balea Professional növekedést segítő és hajerősítő sampon erőtlen és töredezett hajra, 250 ml

Megvásárolom a dm Online Shopban
Erősít
Balea Professional növekedést segítő és hajerősítő hajbalzsam erőtlen és töredezett hajra, 200 ml

Megvásárolom a dm Online Shopban