Fonott frizura messy (kócos) stílusban? Naná!

A fonatokat a bad hair day-ekre találták ki. Hiszen még a mosatlan haj is kifogástalan hatást kelt befonva. Fontos: szoros fonatokat készíts, mert utolsó lépésben lazítunk a stíluson.
 

1. Fonás…

Válaszd le a választékod egyik felén a fejed elülső részén lévő hajrészt, és fond be oldalasan a francia technikával, tehát folyamatosan vegyél extra tincseket az alapfonathoz. A végét egy spirálgumival zárd le.
 

2. … és még egyszer…

Ugyanezt végezd el a másik oldalon is. Ezt követően vedd ki az első fonatból a spirál hajgumit, és a két fonatot a maradék hajjal együtt fogd össze lófarokba. Scrunchieval vagy egy klasszikus hajgumival kösd össze őket.
 

3. Let’s get messy

A kócos hatáshoz húzz ki belőle óvatosan egy-két tincset. Fixáld a frizurát hajsprayvel.
 

Félbehagyott dolgok? Igen, a félkonty mindig nyerő!

Amit egykoron hipszter frizurának kiáltottak ki, az mára a gyors hajformázási repertoárok fix elemévé vált: a félkonty. A legjobban nem frissen mosott hajból sikerül, mert az könnyen formázható. Esetleg frizurakészítés előtt fújd át a hajad hajspray-vel.
 

1. Leválasztás

Először fésüld hátra a fedőhajadat, és válaszd le az ujjaiddal a füleid feletti hajrészt a többitől.
 

2. Összefogás

Ezt követően fogd össze a leválasztott részt egy copfba és csavard addig, amíg csigává formálódik. Az elkészült kontyot rögzítsd egy hajgumival.
 

3. Kihúzogatás

A frizurát lazább hatásúvá teheted, és volument adhatsz neki azzal, ha a félkontyban lévő tincseket kicsit lazábbra húzogatod.
 

Tipp:

Felteszi a pontot az i-re, ha a kibontott hajrészt feldobod néhány tengerparti hullámmal.
 

Sleek look egy kis csavarral

Egyszerre klasszikus és csinos az alacsony lófarok sleek stílusban – ideális a munkahelyre vagy a vacsorához a kedvenc elegáns éttermedben.
 

1. Vasalás

Akinek természetesen egyenes a haja, az a szálló hajszálacskákat némi olajjal a helyükre igazíthatja. Egyéb esetben a tincsről tincsre haladva vasald ki a hajadat. Ne feledkezz meg a hővédelemről!
 

2. Kefélés

A hajadat egy fényesítő hajkefével fésüld simára.
 

3. Összekötés

A hajadat alacsonyan, a tarkó közelében kösd copfba egy hajgumival.
 

4. Csavarás

És ami különlegessé teszi a frizurát: a hajadat közvetlenül a hajgumi felett, középen válaszd szét úgy, hogy egy lyuk keletkezzen rajta. Ezen húzd át felülről a copfot. Az átbújtatott lófarkat utolsó lépésként még egyszer húzd szorosra.