Active Beauty
Vízhullám: újra hódít a frizuraklasszikus
Szöveg: Magdalena Jahn

Retro stílus modern értelmezésben

Vízhullám: újra hódít a frizuraklasszikus

Hahh, kinek a szívét ne dobogtatnák meg „A nagy Gatsby” c. filmben is látott ultranőies Marcell-hullámok? Ha te is ilyen hajról álmodozol, akkor a vízhullám új interpretációja révén az álmod most valóra válhat. Ugyan a styling már nem olyan elegáns, mint az 1920-as években, az új forma a hétköznapokban is viselhető, és szuper egyszerűen megkreálható.

A vízhullám – a mindennapokban is viselhető és egyszerűen elkészíthető

Mesteri hullámok, rendkívül nőies megjelenés… A Marcell-hullám a fodrásztanoncok rémálma, hiszen aligha van még egy olyan frizura, aminek elkészítéséhez ennyi ügyesség, idő és türelem szükséges. Egy valódi műalkotás…
De mivel a legtöbbünknek időből van a legkevesebb, és nem mindenki rendelkezik Odile Gilbert vagy Jen Atkin frizurakészítő tehetségével, kifejezetten örvendetes a hír, hogy az elegáns frizurának most egy modern, egyszerű és a mindennapokban is viselhető változata hódít.


„S-hullámok” – így néz ki a 2023-as év vízhulláma


Az alapok

A klasszikus vízhullámhoz képest az „S-hullámok” jóval modernebbek és rockosabbak. Az XL-hullámok és a modern beach waves rafinált mixe mégis erősen hajaz a frizuraklasszikusra. Mit jelent az S-hullám kifejezés? Egyszerűen elmagyarázható: a hullámok nem lágyak és finomak, hanem kifejezetten karakteresek, és a formájuk az „S” betűére emlékeztet. Az új trendhullámok megformázásához legalább állig érő hajra lesz szükség.


Formázás a hajsütővassal

Az S-hullámokat száraz hajba formázzuk meg. Mielőtt munkához látnánk, első lépésben vigyünk fel a hajunkra hővédőterméket. Ezt követően tűzzük fel a fejtetőn lévő haj egy részét, és csíptessük az első tincset a hajtövek közelében a vasak közé. Tartsuk ott néhány pillanatig, majd a tincsen lefelé haladva azonos távolságokra újra és újra ismételjük meg ezt – így jön létre a jellegzetes S-forma. Ezzel a technikával haladjunk végig az összes tincsen. Minél szélesebb tincsekkel dolgozunk, annál nagyobbak lesznek a hullámok, és annál retrósabb a stílus. Végezetül fésüljük át a frizurát óvatosan, majd fújjuk át hajlakkal – és már kész is!


S-hullámok hajvasalóval

Első lépésben vigyük fel a hajunkra a hővédőterméket, majd tűzzük fel a felső hajrészt. Ennél a verziónál a hajsütővasat cikk-cakk alakban mozgatva haladjunk végig a tincsen a tövektől a végekig – ez a technika lendületes „kanyarokat” varázsol a hajba. Miután kihűlt a hajunk, fixáljuk a hullámokat sok-sok hajlakkal vagy hullám definiáló zselével, hogy azok a lehető legtovább szépek maradjanak.


Ezekre az eszközökre lesz szükséged a frizurakészítéshez:

A modern vízhullámok elkészítéséhez hővédő sprayre, egy hajcsatra, hajvasalóra vagy hajsütővasra, hajlakkra vagy hullám defináló zselére lesz szükséged, valamint fénysprayre, ha szereted a csillogó végeredményt.