Active Beauty
Anyukának lenni: az Instagram ellenére se gyakorolj nyomást magadra!

Anya, te vagy a legjobb

Anyukának lenni: az Instagram ellenére se gyakorolj nyomást magadra!

Drága ruhák anyukáknak és gyerekeknek, tökéletesen megrendezett bébipartik és egy makulátlan otthon: biztosan te is észrevetted már magadon, amikor az Instagramot böngészed anyukaként, hogy párhuzamot húzol az ott látottak és a saját életed között. Anyának lenni enélkül is hatalmas kihívás. Van számodra azonban három tippünk, hogyan tudsz a legjobban a gyerekeddel közösen megélt szép pillanatokra emlékezni.

Hagyd az Instát!

1. Maradj hiteles!

Valljuk be, a gyerekkel töltött hétköznapokon nem életszerű a dizájnerruha és a magassarkú viselése. Inkább válassz egy kényelmes ruhadarabot, amiben könnyebben mozogsz és nem akadályoz abban sem, hogy a gyerek után szaladgálj a játszótéren. Szintén semmi szükség arra, hogy újdonsült anyukaként ismét azonnal visszanyerd az alakodat. Anyukának lenni azt is jelenti, hogy elfogadod a tested, sőt időd adsz magadnak a regenerálódásra.

És az otthonod? Úgy alakítsd ki, hogy a családod jól érezze magát benne, nem érdemes az online látható kifogástalanul tiszta és mesterien berendezett lakással összehasonlítani. Elhiheted, hogy azok az otthonok is csupán a kép elkészültéig maradnak tökéletes állapotban. Illetve azt persze a legtöbb esetben eltitkolják, hogy ennek eléréséhez hány óra munkára (extra segítségre) volt szükség.

2. Rend a lelke mindennek

A FoMO az angol „Fear of Missing Out” kifejezés betűiből tevődik össze, ami magyarul nagyjából annyi tesz „félelem attól, hogy lemaradunk vagy kimaradunk”. Általa a veszteség érzése mindenkinél egy kicsit másképp jelentkezik, azonban a mellékhatás ugyanaz - ahelyett, hogy kiélveznénk a pillanatot, már a következő cél lebeg a szemünk előtt. Sokan az egyes pillanatokat annak fényében értékelik, hogy abból készülhet-e egy jó fotó vagy videó a közösségi oldalakra, ezáltal azokat nem is lehet rendesen kiélvezni. Ez persze nem csak nekünk, hanem az egész családnak stresszes. Megéri?

Bizonyára rengeteg olyan fénykép van az okostelefonon vagy a laptopon, amiről már rég megfeledkeztél. Marie Kondo, a KonMari rendrakó és rendszerező módszer kifejlesztője, az olyan fotók tudatos kiválasztását javasolja, melyek tényleg jelentőséggel bírnak számodra. Javasoljuk, hogy inkább élvezd ki az anyukalét örömeit: a közös homokvárépítést, kimenni és felfedezni a természetet, vagy este a kicsivel összebújni a kanapén. Szánj időt a gyerekedre, és ténylegesen légy jelen, amikor játszol vele. Ha valamit meg szeretnél örökíteni a jövő számára, akkor készíts két-három vidám fényképet, utána pedig tedd el az okostelefont vagy fényképezőgépet, a felejthetetlen eseményekre kép- és videófelvételek nélkül is emlékezni fogsz.

3. Magánélet vs. online világ

Te akartad volna, hogy a szüleid dokumentálják a teljes gyerekkorodat, majd megosszák azt a közösségi oldalakon? Valószínűleg nem. Hagyd meg a gyermekednek a magánéletét, és ne sértsd meg a személyiségi jogait azzal, hogy nyilvánosságra hozod a nagyon privát pillanatokat. Anyukának lenni gyakran azt is jelenti, hogy felelősen gondolkozunk a gyermek jövőjét illetően. Hagyd, hogy szabadon fejlődjön, hagyd hogy ő maga tapasztalja meg a világot!