Active Beauty
Hízelegj a tükörképednek!

A boldogság érzése

Hízelegj a tükörképednek!

A legtöbben közülünk ismerik azokat a napokat, amikor legszívesebben nem néznének bele a tükörbe. De éppen ilyenkor érdemes lenne egy kicsit összeszedni magunkat, és rámosolyogni a tükörképünkre.
 
Július 3. a „Mosolyogj a tükörképedre” nap – egy amerikai ünnep, amely első hallásra egy kicsit idegennek tűnik. De miért is? Miért kerülik annyian közülünk a pillantást a tükörbe, vagy akár el is fordulnak? Semmire nem tekintünk annyira kritikus szemmel, mint a saját tükörképünkre. Ezen azonban sürgősen változtatni kellene – szakemberek szerint ugyanis megfelelő hozzáállással a tükörbenézéshez még a hangulatunkon is javíthatunk.
Az alábbi trükkökkel hízeleghetünk a tükörképünknek:

 

Ajándékozz egy mosolyt a tükörképednek!

Legközelebb, amikor úgy érzed, hogy mindjárt felrobbansz a párod, a munkád, a legjobb barátnőd vagy a kutyád miatt, menj be a fürdőszobába, zárd magadra az ajtót, és mosolyogj egy nagyot a tükörképedre. Igen, ez elsőre furának tűnik, viszont jobb kedved lesz tőle, és ennek jó oka van: a száj és az agy szoros kapcsolatban állnak egymással – ha boldogok vagyunk, az agyunk jeleket küld a szájnak, és automatikusan mosolyogni kezdünk. Ez a kapcsolat viszont fordítva is működik: ha mosolyra húzzuk a szánkat, az agyunk arra a következtetésre jut, hogy boldogok vagyunk. És abban a pillanatban valóban jobban fogjuk érezni magunkat. Nem számít, hogy a mosolyunk igazi és szívből jön, vagy megjátszott.
Ezen túlmenően, az, ahogyan magunkat nézzük a tükörben, egy bizonyos helyzetkomikumot rejt magában: elég vicces, ahogyan egyedül állsz a tükör előtt, és túlzóan vigyorogsz. Talán ennél a felismerésnél a kényszeredett mosolyunk hamar igazivá válik.
 

Változtassunk a látásmódunkon

Ez a trükk is elsőre szokatlannak tűnhet, viszont segíthet, ha valakinek problémái vannak azzal, hogy megnézze magát a fényképeken vagy akár a tükörben. Valamikor elégedettek vagyunk a külsőnkkel – egészen addig, amíg meg nem látjuk magunkat a képeken. Hirtelen túl rövidek a lábaink, túl petyhüdt a hasunk, vagy túl kicsi a fenekünk. Ez elsősorban a látásmódunk miatt van így. Az Instagramon és egyéb felületeken minden nap tökéletes testekkel szembesülünk. Tudat alatt azt feltételezzük, hogy nekünk is így kellene kinéznünk. Egy fényképet látva fájhat az igazság: a mi testünk másképp néz ki. Szerencsére könnyen változtathatunk a látásmódunkon. Például segíthet, ha olyan embereket követünk a közösségi médiában, akik valósághű testképet közvetítenek.
 

Végezzünk tükörmunkát

De akár a saját testünkkel is influencerkedhetünk: a tükörmunka segít ebben. Ez például így nézhet ki: Zuhanyozás után nem öltözünk fel azonnal, hanem meztelenül odaállunk a tükör elé, és becsületesen végignézünk magunkon. Alaposan megvizsgálunk mindent – az összes zsírpárnácskát, minden horpadást és ráncot. Majd táncra perdülünk, csak magunknak, olyan mozdulatokat végzünk, amelyek jólesnek és tetszenek a tükörben. Aki szeretné, bekapcsolhatja a kedvenc playlist-jét is. Ha rendszeresen megismétled ezt a szertartást, azt fogod tapasztalni, hogy nemcsak hozzászoksz a saját tükörképedhez, hanem egy kicsit jobban is fogod érezni magadat a bőrödben.

Egy további rituálé lehet, hogy ezentúl pozitívan tekintünk a tükörképünkre. Mindegy, hogy a liftben vagy az öltözőben, ha meglátjuk magunkat a tükörben, adunk magunknak egy ötöst. Hogy ez milyen hatással van az önbizalmunkra, kiderül Mel Robbins: „A világ legegyszerűbb szokása” című könyvéből. (FinanzBuch Verlag, 18,95 euró). Az interneten egyébként számtalan más könyvet is találunk tükörmunka témában. Például, ha érdekel egy 21 napos megerősítő program, érdemes belepillantanod Louise Hay „Tükörmunka: Gyógyítsd meg az életed 21 nap alatt” című könyvébe (Heyne kiadó, 11,95 euró).
 

Tükröm, tükröm…

Szintén nem alábecsülendő a kérdés, hogy a tükröt megfelelőnek találjuk-e. A tükör keretként szolgál a tükörképünkhöz. Mivel az a cél, hogy szívesen nézzük benne magunkat, fontos, hogy tetszen nekünk. Ezenkívül a fényviszonyok is meghatározóak: ha észrevesszük, hogy más tükrökben jobban tetszünk magunknak, mint a sajátunkban, segíthet, ha új helyet keresünk a számára.
 

Szép, egészséges

Bizony, így van, nem kell megváltoztatnunk a külsőnket ahhoz, hogy szépek legyünk. Viszont természetesen, ha szeretnéd, egy kicsit javíthatsz a megjelenéseden, hogy jobban érezd magad. Ez megkönnyíti a pozitív énkép kialakítását. Ehhez nincs feltétlenül szükség sok mindene, elegendő az alapvető öngondoskodás.
Függetlenül attól, hogy viselünk-e sminket vagy sem, a mindennapos arctisztítás üde és ragyogó megjelenést kölcsönöz a bőrnek. Kizárólag rajtad múlik, hogy arcolajat, micellás vizet vagy tisztítóhabot használsz-e. Az ápolt fogak nemcsak az egészségünk szempontjából fontosak, hanem pozitív benyomást keltenek – saját magunkban is.

Akár a természetes megjelenést, a teljes sminket, vagy valahol a kettő közötti külsőt szereted – mindenképp segít, ha olyan stílust alakítasz ki, amelyikben a legjobban érzed magad, így pozitív összbenyomást kelthetsz. Tehát kevésbé törődj mások véleményével, és összpontosíts a megjelenéseddel kapcsolatban teljes mértékben magadra és a tükörképedre. Mert a legszebb bennünk az egyediségünk.