Active Beauty
Elfoglaltságok gyerekeknek: 11 vidám ötlet

Játszani öröm

Elfoglaltságok gyerekeknek: 11 vidám ötlet

Olyan ötleteket gyűjtöttünk össze gyermekeknek szóló tevékenységekhez, amelyek rossz és jó időben is nagyszerű szórakozást jelenthetnek. Legyen szó egykékről vagy több gyermekről, biztosra vesszük, hogy mindenki számára meg lehet találni a megfelelőt.
 

1. Készítsünk közösen kincsestérképet

A gyerekek imádnak kincsestérképet készíteni. Csak hagyd, hogy boldogan festhessenek egy A4-es papírlapra. Ha azt szeretnéd, hogy valóban hiteles legyen, a legjobb, ha ceruzát adsz a kezükbe. Végül öngyújtóval óvatosan perzseld meg a papír széleit, majd fújd el a lángot. Még szebb lehet a térkép, ha a gyerekek kormot, földet vagy teát kennek rá. A tökéletes kalóz-megjelenéshez adj a gyerekeknek egy madzagot, hogy fel lehessen tekerni az elkészült kincsestérképet. A hét tenger ördögei máris kezdhetik a kincskeresést.
 

2. Vezessük le „tűz-víz-repülő” játékkal a felesleges energiákat

Ha a gyerekek nem tudnak mit kezdeni a felesleges energiáikkal, a tűz-víz-levegő játék a tökéletes választás. Nem véletlenül számít ősi klasszikusnak a gyermekjátékok között, és egy csodálatos elfoglaltságot jelent a gyerekek számára. Nagyszerű játék kültéren és beltéren egyaránt. Csak tegyél be egy CD-t vagy egy playlistet a gyerekek kedvenc dalaiból, és hagyd, hogy felszabadultan táncolhassanak. Ezután kiáltsd egyszerűen, hogy tűz, víz vagy repülő. Tűznél a gyerekeknek le kell guggolniuk, a karjukat maguk előtt tartva, és el kell oltaniuk a tüzet. Víznél nem érhetnek a padlóhoz, ezért fel kell állniuk egy székre vagy egy közeli lépcsőre, hogy ki tudjanak szabadulni az árból, repülőnél pedig le kell hasalniuk, és szét kell tárniuk a karjukat. Ha sok gyermek játszik, minden körben az esik ki, aki a leglassabb volt. Kevés gyerek esetén addig tart a játék, amíg meg nem unják.
 

3. Kreatív beöltözés

Amikor kint úgy esik, mintha dézsából öntenék, nincs is jobb játék, mint a beöltözés. Ásd elő a nagyi és a nagypapa régi cipőit és ékszereit, valamint a régi ruhákat, és már kezdődhet is a móka. A nap végén még egy kis divatbemutatót is tarthatnak a gyerekek.


4. Készítsetek barátság karkötőket

A gyerekbarátságok annyira bájosak, és a gyerekek szívesen készítenek egymásnak valamit. Nincs szükségük másra, mint színes madzagokra és gyöngyökre. A nagyobb gyerekeket meg lehet tantani a hármas fonásra.
 

5. Papír díszek készítése a gyerekszobába

Ha a gyerekszoba újra olyan, mint egy csatatér, rakjatok rendet együtt. Ha megígéred nekik, hogy utána csodás dekorációkat készítetek, nem lesz nehéz dolgod. Hajtogass össze többször színes lapokat, majd vágj bele apró mintákat. A kész girlandot fel lehet ragasztani az ablakra, vagy felfűzheted egy madzagra.
 

6. Virágmagok ültetése és öntözése (beltéren és kültéren)

A gyerekek nagyon szeretnek növényeket ültetni beltéren és kültéren egyaránt. Ez nagyszerűen kivitelezhető otthon például olyan ehető palántákkal, mint a zsázsa vagy a retek. Ehhez még földre sincs szükség. A zsázsa nedves konyhai papírtörlő hengeren is csodálatosan kicsírázik. Kint a kertben a gyerekek vethetnek és locsolhatnak virágmagokat is. Egy nagyobb projekt lehet a saját virágágyás készítése, amelyet a gyerekekkel együtt lehet gondozni.
 

7. Kempingezés a kertben vagy a nappaliban

A kempingezés a kertben vagy a nappaliban minden évszakban kivitelezhető, és egy nagyszerű elfoglaltság, ha a barátok nálunk maradnak éjszakára. Bent nincs szükség egy komplett sátor felállítására, elég a belső ponyva. Ez hihetetlenül kalandos a gyerekek számára, és este az elemlámpa fénye mellett mesélni is lehet.
 

8. Barkácsolás süthető gyurmával

A gyerekek imádják a gyurmát. Ahhoz, hogy a műalkotások sokáig megmaradjanak, érdemes olyan speciális gyurmát vásárolni, amelyet ki lehet sütni. Az olyan apró figurák, mint a malacok vagy a színes gyöngyök, igazán édesek, és könnyen elkészíthetőek a gyerekek számára. Titkos tipp: apák- vagy anyák napjára csodás ajándékokat lehet készíteni süthető gyurmából.
 

9. Akadálypálya gyerekeknek

Minden gyerek ki tudja tombolni magát egy akadálypályán. Ez évszaktól függően bent is és kint is kivitelezhető. A legjobb, ha kitalálunk egy történetet a különböző állomásokhoz. A földön elhelyezett madzagon a gyerekek egy krokodilokkal teli szakadék fölött egyensúlyoznak. A székekből és egy takaróból épített alagút, amelyen átkúsznak, egy kalózbarlangba vezet. A párnák, amelyekre fel kell ugraniuk, fatörzsek a dzsungelben.
 

10. Rajzolás krétával az aszfaltra

A hosszú, meleg napokra nem is lehetne jobb elfoglaltságot találni a gyerekeknek, mint egy vödör színes krétával telerajzolni az utcát. Csodálatos műalkotások születnek. Amikor pedig a gyerekek már nem akarnak rajzolni, festhetnek akadálypályát vagy versenypályát a tricikliknek vagy kerékpároknak.
 

11. Játék léggömb-rakétákkal

Ehhez a nagyon egyszerű, de szórakoztató játékhoz nem lesz másra szükség, mint léggömbre és egy kis helyre. Mindenki fújja fel egyszerre a léggömbjét, számoljon vissza tíztől, majd engedje el. A léggömb rakétaként fog repülni a levegőben és mindenki megpróbálja elkapni a sajátját. Aki a leggyorsabban viszi vissza a rajthoz a magáét, az nyer.